Instagram countdown stickers & Snapchat Lens challenges
21-12-2018

ZIGT #socialmedia
Instagram countdown stickers & Snapchat Lens challenges

Oh my, we zijn alweer beland bij het einde van week 51. Nog maar één week van 2018 te gaan. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, eerst de ZIGT social update. Met deze week: een nieuwe Instagram sticker, een geüpdatete versie van question stickers en Snapchat komt met Lens challenges. Here we go!

Instagram question stickers & countdown stickers

Instagram heeft niet stilgezeten de afgelopen week. De app heeft een nieuwe antwoordmogelijkheid toegevoegd aan de question stickers die al even te gebruiken zijn. Je kunt nu namelijk reageren met muziek uit je bibliotheek. Daarnaast introduceert Instagram ook een compleet nieuwe sticker: de countdown sticker. En dat is precies wat de naam al zegt, een sticker die aftelt naar een bepaald moment. Wanneer je een countdown sticker hebt aangemaakt, kun je deze opslaan en vervolgens gebruiken in meerdere Stories totdat de aftelling eindigt. Deze functie is precies op tijd voor oud en nieuw en zal waarschijnlijk ook grootschalig gebruikt worden!

Naast deze nieuwe stickers heeft Instagram ook de livevideo aangepakt. Het is vanaf nu mogelijk om een overzicht van alle vragen in de vorm van stickers terug te halen in een live video. Wanneer je erop tikt, ziet ook de kijker deze vraag totdat er een nieuwe aangeklikt wordt. Super handig als je midden in een video binnenvalt en niet weet waar over gepraat wordt! Je kunt nu ook foto’s en video’s in een live video delen met je volgers. Wat ons betreft een heel slimme zet van Instagram om deze functie interactiever te maken.

Snapchat Lens challenges

Snapchat haakt in op de kerstdagen én online trends door een nieuwe functie in de app te introduceren: Snapchat Lens challenges. Via speciale themalenzen kun je meedoen aan uitdagingen die vervolgens zichtbaar zijn in de Snapchat community. Deze week is de eerste uitdaging gestart waarbij je via een lens kunt meezingen met ‘Jingle Bells’ van Gwen Stefani. Hoe werkt het? Open in de app de lens en klik op de smiley om toegang te krijgen tot de zogenaamde ‘Lens Explorer’. Hier kun je kiezen voor de ‘Jingle Bells’ challenge.

Snapchat is zeker niet de eerste die deze uitdagingen introduceert op zijn platform. TikTok is pro in het gebruiken van uitdagingen om hun gebruikers betrokken te houden bij de app. Ook op YouTube gaan gebruikers massaal uitdagingen aan en posten hier een video van. Deze Snapchat challenges zijn misschien niet heel origineel, maar de app haakt hiermee wel in op een populaire online trend.

Twitter tijdlijn weer chronologisch

We hebben er vaker over geschreven, de Twitter tijdlijn. Van chronologisch naar meest relevante tweets. Maar we kunnen nu met vreugde mededelen dat de Twitter tijdlijn weer chronologisch is/gaat worden! Op IOS is het inmiddels al mogelijk om je tijdlijn weer deze indeling te geven. Voor Android zit deze update er ook snel aan te komen.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.