Instagram gaat weer testen met aanbevolen posts
17-08-2018

ZIGT #socialmedia
Instagram gaat weer testen met aanbevolen posts

Bijna weekend! Tijd voor de social update van deze week. Instagram gaat weer testen met aanbevolen posts, Facebook en Twitter verwijderen accounts om propaganda en de NYPL lanceert Insta Novels. Veel leesplezier!

Instagram gaat weer testen met aanbevolen posts

Instagram heeft op hun blog aangekondigd dat zij weer gaan testen met aanbevolen posts in je tijdlijn. Dit betekent dat je ook posts te zien krijg van mensen die je niet volgt. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op de mensen die je volgt en de posts die je liket. Instagram hoopt hiermee om de feed een plek te maken om een connectie te maken met de mensen en onderwerpen die je het meest interesseren. Denk jij dat Instagram dit gaat lukken?

Facebook en Twitter verwijderen accounts om propaganda

Beide sociale platformen hebben honderden accounts verwijderd om de verspreiding van propaganda tegen te gaan. Het gaat om pagina’s die vanuit Iran en Rusland werden gerund om misleidende berichten te plaatsen. Het ging vooral om politieke berichten. Facebook noemt het verwijderen van de pagina’s een dilemma. In sommige gevallen laat Facebook pagina’s en accounts maanden actief om de gecoördineerde acties in kaart te kunnen brengen.

Twitter introduceert filter voor privéberichten

Twitter heeft bekendgemaakt dat er nu een filter voor privéberichten is, zodat je belangrijke berichten bijvoorbeeld bovenaan je inbox kunt houden. Binnen de instellingen van Twitter heb je nu de optie voor de kwaliteitsfilter. Wanneer je deze aanzet, worden er berichten gefilterd waarvan het medium vindt dat je niet hoeft te lezen. Je kunt helaas niet zelf instellen hoe de filter precies werkt. Ga jij hier gebruik van maken?

De NYPL lanceert Insta Novels

De New York Public Library (NYPL) introduceert een nieuwe soort Instagram Stories: Insta Novels. De eerste Insta Novel, geplaatst op 22 augustus, is Lewis Carroll’s Alice’s Adventures in Wonderland. Het leesboek is voorzien van bewegend beeld en kun je lezen vanuit de highlights. Het doel van deze lancering: ‘geweldige verhalen nog breder beschikbaar maken en een generatie jonge lezers aantrekken’, aldus de NYPL. De komende maanden worden er nog twee werken geplaatst. Ga jij deze Insta Novel lezen? Wij zijn benieuwd naar de resultaten.

Maatregel tegen onofficiële Twitter-apps treft zes miljoen gebruikers

Eerder schreven we al over onofficiële Twitter-apps die vele functionaliteiten verliezen omdat Twitter zijn API heeft aangepast. Apponderzoeker Sensor Tower stelt nu dat er ongeveer zes miljoen gebruikers getroffen zijn door deze maatregel. Het is volgens Twitter noodzakelijk om de functies voor onofficiële apps te schrappen, omdat de ondersteuning hiervan veel aandacht vereist. Het bedrijf wil zich voortaan meer focussen op zijn eigen apps.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.