Komt Whatsapp eindelijk met advertenties?
20-07-2018

ZIGT #socialmedia
Komt Whatsapp eindelijk met advertenties?

Gebruiken social media verslavende technieken? Komt Whatsapp eindelijk met advertenties? En wordt Snapchat Shopping binnenkort beschikbaar? Lees de social update van deze week.

Gebruiken sociale media verslavende technieken?

Sociale media gebruiken met opzet verslavende technieken om gebruikers langer aan zich te binden. Voormalig werknemers van bedrijven in Silicon Valley hebben aan de BBC verteld hoe de techgiganten hun producten zo verslavend maken. Facebook zegt te onderzoeken of hun interface mensen schadelijk kan beïnvloeden. “Het is alsof ze cocaïne over je interface uitsmeren. En dat zorgt ervoor dat je blijft terugkomen, opnieuw en opnieuw.” Aldus Aza Raskin, de bedenker van oneindig scrollende pagina’s. Facebook en Instagram reageren hierop met nieuwe functies die binnenkort beschikbaar worden, waarbij gebruikers kunnen zien hoeveel uur ze het platform per dag gebruiken.

Komt Whatsapp eindelijk met advertenties?

Er gaan enkele geruchten dat Whatsapp binnenkort adverteren op het platform introduceert. Wanneer dit zal zijn en of het gelijk wereldwijd beschikbaar wordt is nog niet bekend. Erg interessant voor bedrijven en adverteerders om hun doelgroepen via Whatsapp te bereiken. Het zal net als met Instagram, met een plaatsing werken binnen het advertentieplatform van Facebook.

Te jonge gebruikers worden geweerd op Instagram en Facebook

Facebook en Instagram gaan strenger optreden tegen gebruikers die jonger dan 13 jaar zijn en een account hebben aangemaakt. Facebook heeft hiervoor zijn interne beleid aangepast. Als Facebook-medewerkers zien dat gebruikers er jonger uitzien dan 13 jaar zijn ze genoodzaakt het account op te schorten. Zijn ze wel 13 jaar of ouder? Dan moet het bewezen worden met een kopie van het ID-bewijs. Deze maatregelen zijn voortgekomen vanwege de strengere Europese privacyregels die in mei van kracht zijn geworden.

Je Instagram-account nog beter beveiligen

Het platform heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe vorm van tweestapsverificatie. Momenteel verstuurt Instagram de codes via een sms-bericht. Binnenkort is het mogelijk om dit ook met externe apps als Google Authenticator te doen. Beveiliging via sms blijft gewoon bestaan.

Instagram geeft aan wanneer gebruikers online zijn

Sinds januari geeft Instagram al de activiteit status van vrienden weer. Nu wordt dit verder uitgerold met een indicatie wanneer vrienden op hetzelfde moment online zijn. Gebruikers die op hetzelfde moment online zijn zullen worden weergeven met een groen bolletje bij de profielfoto. Je ziet het niet alleen in je berichten inbox, maar bijvoorbeeld ook bij het delen van een Instagram post. Wie zijn status liever niet deelt, kan deze uitschakelen in instellingen.

Instagram laat je nu volgers verwijderen

Heb je liever niet dat een bepaalde persoon je volgt? Dan kun je diegene nu ‘subtiel’ verwijderen. De volger volgt je dan niet meer, zonder dat diegene daar een melding van krijgt. Deze manier is subtieler dan het blokkeren van een volger. Handig toch?

Twitter schrapt miljoenen accounts

Twitter schrapt deze maand tientallen miljoenen verdachte accounts. Hiermee wil het platform vertrouwen terugwinnen bij gebruikers. De afgelopen maanden heeft Twitter al flink gejaagd op nepaccounts, maar werden ze nog niet verwijderd. Twitter zegt dat ze nepaccounts al niet meer meetelden als actieve gebruikers.

Shoppen binnen Snapchat

Een paar weken geleden vertelden wij dat er een nieuwe feature werd gelanceerd binnen de stories van Instagram. Het lijkt erop dat Snapchat hier ook druk mee in ontwikkeling is. Een developer van Snapchat liet weten dat er een nieuwe mogelijkheid komt waarbij gebruikers kunnen shoppen op sites als Amazon door gebruik te maken van hun camera. Deze camera richten zij dan op objecten in de omgeving waarna zij het product kunnen kopen op een productpagina. De nieuwe functie heet ‘Camera Search’. Wij zijn erg benieuwd of- en wanneer deze shoppingmogelijkheid voor iedereen beschikbaar wordt!

Snapchat targeting op postcode

Snapchat werkt aan targeting op postcode. Wil je een specifiek gebied van een stad bereiken? Of een hele regio? Momenteel kan dit al in Zweden en Noorwegen, maar meer landen volgen zeer binnenkort!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.