Meer content van vrienden, zakelijk swipen en videobellen
12-01-2018

ZIGT #socialmedia
Meer content van vrienden, zakelijk swipen en videobellen

Facebook verandert de tijdlijn voor gebruikers en gaat dit jaar de eerst eigen gadget uitbrengen. Daarnaast heeft LinkedIn er een concurrent bij, namelijk Ripple. Meer weten over deze ontwikkelingen? Je leest het hieronder.

Meer content van vrienden op Facebook

De komende weken zullen Facebook-gebruikers in het nieuwsoverzicht meer berichten van vrienden zien en minder video’s en nieuwsartikelen van uitgevers en merken. De volgorde van meldingen op de tijdlijn gaat dus veranderen.

Met deze nieuwe ontwikkeling legt Facebook de nadruk op sociale interacties met vrienden en familie. Zij verwachten dat de tijd die mensen op Facebook besteden een stuk waardevoller wordt.

Zakelijke connecties swipen met Ripple

Ripple is de nieuwste creatie van voormalig Tinder CTO Ryan Ogle. Het is een zakelijke netwerk-app die een alternatief kan worden voor bestaande netwerken, zoals LinkedIn. Hij geeft aan dat de app leuk is om te gebruiken en dat de toepassing helpt om op de juiste momenten met relevante mensen in contact te komen.

De app doet suggesties op basis van context: waar je op dat moment bent, welke skill je recent geleerd hebt of welke interesses je hebt toegevoegd. Het goedkeuren of afwijzen van potentiële connecties kun je doen door te swipen. De Ripple app is vanaf nu beschikbaar op iOS.

Videobellen met Facebook Portal

Facebook werkt hard aan de eerste eigen device, dat later dit jaar wordt uitgebracht. Het apparaat wordt voorzien van een scherm, speaker en microfoon en kan worden gebruikt voor videobellen en het bekijken van video’s. De Portal kan gebruikers aan hun gezicht herkennen en automatisch hun Facebook-profiel erbij zoeken, maar deze functie zal in Europa niet beschikbaar zijn vanwege privacyregels. De verwachting is dat het apparaat in het gebruik veel zal lijken op de Amazon Show.

Met de Portal wil Facebook mensen makkelijker met elkaar in contact brengen, onder het mom van stay connected. De Portal zal naar verwachting ongeveer €400,- kosten.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.