Minder ongepaste posts op Instagram en LinkedIn live video
12-04-2019

ZIGT #socialupdate
Minder ongepaste posts op Instagram en LinkedIn live video

De Social & Content Specialisten van ZIGT zijn weer terug met een nieuwe #socialupdate om je week mee af te sluiten. Met deze week: Instagram gaat ongepaste posts sneller verbergen én LinkedIN Live is onderweg! Daarnaast hebben we ook nog wat interessante nieuwtjes over Facebook en neemt Twitter neemt maatregelen tegen spammen. Veel leesplezier en fijn weekend alvast!

Facebook kondigt nieuwe functie ‘Tributes’ aan

Facebook introduceert een functie waarmee familie en vrienden herinneringen van een overleden persoon kunnen delen. De nieuwe functie heet ‘Tributes’ en zal verschijnen naast de tijdlijn van een overleden gebruiker. Ook kunnen mensen daar speciale dagen vieren of berichten achterlaten voor nabestaanden. Het was al mogelijk om een ‘erfgenaam’ toe te wijzen aan je account. Met de Tributes functie breidt Facebook deze mogelijkheden verder uit.

Facebook neemt opnieuw maatregelen om vertrouwen terug te winnen

Het platform introduceert Click-Gap; een meetsysteem dat kan bepalen of een bericht verdacht is. Niet per se vanwege de inhoud, maar om de manier waarop het op Facebook een prominente plek heeft kunnen veroveren. Zo kan Facebook sneller detecteren of het om manipulatie van het bericht gaat en het zo snel mogelijk verwijderen.

Instagram verbergt ‘ongepaste’ posts sneller

Posts op Instagram die het platform ziet als ongepast, maar die de regels niet overtreden worden binnenkort lager in je tijdlijn getoond. Hieronder vallen bijvoorbeeld posts die seksueel suggestief zijn of die schokkende beelden bevatten. Omdat deze posts de regelgeving van het platform niet overtreden, gaat Instagram deze posts straks een lagere positie geven in de tijdlijn zodat minder mensen de posts zien. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling, zodat alle leeftijdsgroepen veilig gebruik kunnen maken van het platform!

Op dit moment worden ongepast berichten nog door medewerkers van Instagram handmatig beoordeeld, maar Instagram geeft aan dat zij in de toekomst toe willen naar een slimmer algoritme dat dit materiaal automatisch markeert.

LinkedIn Live video

Na Facebook, Instagram en Twitter volgt ook LinkedIN met een live-videodienst genaamd LinkedIn Live. Het principe is hetzelfde als op de overige social kanalen: je volgers kunnen je livestream volgen en reacties achterlaten via een openbare chat. Ten opzichte van de livestreams van andere social kanalen, wordt bij LInkedIN live het grootste deel van je telefoonscherm ingenomen door de chatfunctie onder de video. Hiermee geeft LinkedIn veel aandacht aan interactie. Wat ons betreft erg slim, want een live video valt of staat met de interactie die je hebt met je publiek. Je kunt livestreams die afgelopen zijn ook terugkijken op het profiel van de LinkedIn gebruiker onder het kopje ‘berichten’.

We moeten nog wel even wachten op deze nieuwe LinkedIn functie, de bètaversie wordt momenteel in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Mocht het ook zover in Nederland zijn, hoor je uiteraard weer van ons. 😉

Twitter neemt maatregelen tegen spammen

Wie gebruik maakt van Twitter, mag nu maximaal 400 nieuwe accounts volgen per dag. Op deze manier wil het platform ‘spamming’ tegen gaan. Voor deze maatregel mochten gebruikers 1.000 nieuwe personen per dag volgen. Er werd toen veel misbruik gemaakt door het volgen en ontvolgen van accounts, om zelf zo meer volgers te krijgen. Wij vinden het goed dat steeds meer platformen verantwoordelijkheid nemen tegen nep-volgers en spam-accounts!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.