Nieuwe features op LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook
14-09-2018

ZIGT #socialmedia
Nieuwe features op LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook

Happy Friday! Het weekend staat alweer voor de deur, dus de hoogste tijd voor de social update. Deze week zijn er weer veel nieuwe features uitgekomen. Zo kun je nu supersnel reageren op een Instagram post met de emoji bar, heeft Twitter audiolivestreams toegevoegd en is LinkedIn Salary nu beschikbaar in Nederland. Benieuwd naar de rest? Lees de social update van deze week.

Twitter voegt audiolivestreams toe

Het sociale platform introduceert een nieuwe functie; audiolivestreams. Hiermee kunnen gebruikers een livestream starten die alleen uit audio bestaat. Het is onderdeel van Twitter’s videodienst Periscope, waarmee gebruikers al met video konden livestreamen. Je moet hier echter wel de Periscope app voor geïnstalleerd hebben. Een handige functie? Of toch wat vergezocht?

Supersnel reageren op een Instagram post

Is het jou al opgevallen? Als je reageert op een Instagram post staat er nu direct een emoji bar met je meest gekozen emoji’s. Met deze functie wil Instagram het gebruikers zo makkelijk mogelijk maken om te reageren en communiceren. De reacties onder een foto zijn volgens het bedrijf de plek waar het meest gebruik wordt gemaakt van emoji’s. Een logische keuze dus! Welke emoji gebruik jij het vaakst?

LinkedIn Salary beschikbaar in Nederland

Vanaf gisteren is LinkedIn Salary beschikbaar in Nederland. Deze nieuwe functie toont informatie over salaris en verdiensten afkomstig van data van meer dan 575 miljoen LinkedIn-leden. Er wordt inzicht gegeven in salaris-, bonus- en equity regelingen voor diverse functietitels en branches. Hierbij wordt ook rekening gehouden met factoren die van invloed zijn op het salaris, zoals jaren ervaring, branche, bedrijfsgrootte, locatie en opleidingsniveau. Nieuwsgierig naar deze informatie? In ruil voor jouw salarisinformatie kun je het salaris van duizenden functies, locaties en bedrijven doorzoeken. Deze gegevens zijn vanwege privacy niet persoonlijk identificeerbaar. Het doel van LinkedIn Salary is om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over een nieuwe baan of het werven van talent. Ga jij je salarisgegevens indienen bij LinkedIn?

Kunstmatige intelligentie gaat haatteksten op Facebook opsporen

Waar Facebook de afgelopen tijd al actief was in het opsporen van haatberichten in de teksten van Facebookposts, zet het bedrijf sinds kort kunstmatige intelligentie (AI) in om haatberichten in afbeeldingen en video’s op te sporen. Het systeem, genaamd Rosetta, kan dagelijks meer dan een miljard afbeeldingen en video’s scannen op Facebook en Instagram.

De technieken die eerder gebruikt werden bevatten helaas teveel bugs en beperkingen. Door de hoeveelheid aan posts per dag was het niet overzichtelijk genoeg om de haatberichten eruit te halen. Dit omdat deze veelal verstopt werden in afbeeldingen en video’s. Met AI wordt het makkelijker die grote schaal aan content te analyseren. Het systeem bekijkt eerst of er tekst in een afbeelding of video staat, en probeert die vervolgens te vertalen. De AI herkent zowel Latijns schrift als Arabisch en Hindi. Daarnaast worden er medewerkers ingezet die de content bij twijfel nog verder kunnen beoordelen.

Je vrienden taggen in Instagram video’s

Instagram test de nieuwe feature waarmee gebruikers vrienden kunnen taggen in video’s. Het taggen in foto’s was al langer mogelijk, maar sinds de lancering van video zo’n vijf jaar geleden kan het tot de dag van vandaag nog steeds niet in video’s. Instagram gaat hier nu verandering in brengen. Hoe dit eruit gaat zien? Via een knop onder de video komt een aparte lijst van de getagde gebruikers in beeld. De video’s zullen niet automatisch op de profielen van de getagde personen verschijnen. Met deze functie moet de interactie tussen gebruikers opgevoerd worden. Wij zijn benieuwd!

Stijging in het aantal Pinterest gebruikers

Pinterest heeft deze maand de 250 miljoen actieve gebruikers gepasseerd, een toename van 50 miljoen per jaar. In september 2015 telde het platform nog 100 miljoen actieve gebruikers. Het merendeel van de gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten. Pinterest wordt door maar liefst 98% gebruikt om inspiratie te vinden. Afgelopen jaar zijn er ruim 175 miljard pins geplaatst, 100 miljoen meer dan vorig jaar. Waar gebruik jij Pinterest voor? Wij wachten nog steeds op de mogelijkheid om te adverteren in Nederland.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.