Nieuwe Snapchat filters!
07-07-2017

ZIGT #socialmedia
Nieuwe Snapchat filters!

We weten dat je staat te popelen om het weekend in te gaan. De ZIGT #socialmedia update bevat nieuwe features om je weekend nóg leuker te maken. Het Social & Content team praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Wat gaan we de komende week uitproberen? Welke nieuwe snufjes zijn er?

Drie nieuwe filters voor Snapchat

Dat Snapchat blijft innoveren blijkt maar weer uit de drie nieuwe filters die op je staan te wachten in de App Store. Vanaf heden kun je stemfilters, paperclips en achtergronden toevoegen aan je Snap.

  1. Stemfilters
    Heb je een video opgenomen waarbij iemands stem te horen is? Dan kun je die stem veranderen in een hamster, robot, alien of beer. Je doet dit door op de luidspreker linksonder in de hoek te klikken.
  2. Paperclips
    Na het maken van een Snap verschijnt er in beeld een nieuw icoontje: de paperclip. Als je hierop klikt kun je een website aan je Snap toevoegen. Vrienden die de foto of video zien kunnen de website openen door omhoog te swipen.
  3. Achtergronden
    Naast een filter voor je Snap is het nu ook mogelijk om een achtergrond toe te voegen. Deze functie genaamd ‘Backdrops’ vind je onder het schaar-icoontje. Met de schaar selecteer je objecten die je graag op de voorgrond van de foto ziet en daarna kun je de achtergrond veranderen.

Minder spam in de Facebook tijdlijn

Irriteer jij je ook aan Facebook-vrienden die zoveel delen dat het overkomt als spam op je tijdlijn? Dan ben je niet de enige. Facebook heeft een onderzoek uitgevoerd onder gebruikers waaruit blijkt dat men zich veelal ergert aan het gespam van vrienden. Daarom gaat Facebook ervoor zorgen dat jouw tijdlijn informatiever gaat worden en met content die jij wél wilt zien. Hoe? De berichten (veelal met clickbait) van spammers worden verborgen. Let op, het gaat hier alleen om links naar artikelen of domeinen. 

LinkedIn verbetert netwerkfeatures

LinkedIn is een belangrijke netwerktool in Nederland. Om on top te blijven rolde LinkedIn afgelopen tijd weer een aantal nieuwe features uit, waaronder Search Appearances. Dit is een nieuw onderdeel in de site waarmee je kunt zien hoeveel mensen jou hebben gezocht, waar zij werken en wat hun functie is.

Binnenkort wordt het ook mogelijk om de directe zoektermen in te zien waarmee mensen op jouw profiel terecht zijn gekomen. Gebruikers kunnen nu ook reageren met een plaatje, soms zegt een afbeelding namelijk meer dan duizend woorden.

Ook heeft LinkedIn het gebruiksgemak van de app verbeterd met een drag en dropfunctie. Zo kun je eenvoudiger je profiel aanpassen en de belangrijkste functies en opleidingen bovenaan plaatsen. De laatste functie die het noemen waard is, is de ‘Quick Reply’. Waarschijnlijk komt deze je al bekend voor. Hiermee krijg je suggesties om snel te kunnen reageren op een privébericht, zie onderstaande video.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bronvermelding: