Nog meer video’s schieten
21-07-2017

ZIGT #socialmedia
Nog meer video’s schieten

Almost weekend, maar niet voordat je helemaal up-to-date bent met onze ZIGT #socialmedia update! Het Social & Content team praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Wat stond er deze week centraal? Welke nieuwe tools zijn er?

Native video uploaden via LinkedIn

Via de mobiele app van LinkedIn wordt in de VS een test uitgerold die het mogelijk maakt om native video’s te uploaden. Wanneer je door je nieuwsoverzicht scrolt zullen de video’s automatisch worden afgespeeld. Dit kun je echter eenvoudig uitzetten via je instellingen.

Naast het camera icoontje in het status update veld van de app vind je in de toekomst dus ook een video icoontje. Als je hierop klikt kun je handmatig een video maken of een bestaande video van je smartphone uploaden. Van de geüploade video’s kun je net als bij Facebook de statistieken inzien.

LinkedIn sausje

En typisch LinkedIn: ze maken kenbaar wie jouw video heeft bekeken met informatie zoals bedrijfsnaam en de bijbehorende functie.

Deze nieuwe optie is in Nederland nog niet beschikbaar maar zal er binnenkort wel degelijk komen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Nog meer video’s… in Snapchat van 60 seconden

Misschien is het je al opgevallen maar vanaf heden kun je in Snapchat langere video’s schieten. Althans, video’s van maximaal zestig seconden. Als je de knop ingedrukt houdt wordt er één lange video opgenomen die vervolgens in korte stukjes van tien seconden wordt geknipt. Deze korte clips kun je als serie publiceren en bekijken. Nadat je de opname gemaakt hebt kun je stukken weglaten of ervoor kiezen om de hele video te delen met je vrienden.

Snapchat laat naast deze nieuwe functie de gebruiker op een nog creatievere wijze bewerken door een nieuwe bewerkingstool toe te voegen. Je kunt met het penseeltje (nadat je op de schaar hebt geklikt) kleuren van voorwerpen veranderen.

Betalen voor het lezen van artikelen op Facebook

Waar – tot nu toe – alle content op Facebook gratis te lezen is, gaat dit langzaam veranderen. Vanaf oktober gaat Facebook testen met een nieuwe abonnementsdienst waarbij gebruikers na het lezen van tien artikelen moeten betalen. Wanneer meer dan tien “premium” artikelen zijn gelezen, moet de gebruiker een abonnement afsluiten, indien de gebruiker meer wil lezen natuurlijk.

Op verzoek van uitgevers wordt deze nieuwe feature geïntroduceerd. Hoe dit precies eruit gaat zien en welke artikelen gratis/betaald zijn, is nog niet duidelijk. De abonnementsdienst wordt via Instant Articles geëxploiteerd.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bron: Techcrunch, Nu.nl, TNW