Playback app Lasso en de Snapchat Bitmoji shop
16-11-2018

ZIGT #socialmedia
Playback app Lasso en de Snapchat Bitmoji shop

Voordat de vrijmibo begint willen we je graag even op de hoogte brengen van een aantal interessante updates op het gebied van social media. Een tip van de sluier van de social update van deze week: Facebook lanceert de playback app Lasso en Snapchat introduceert een Bitmoji shop.

Instagram: de full experience app?

Instagram startte als een simpele app om foto’s en video’s te delen, maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een app met diverse functies. Recent voegde het social media platform een Shopping functie toe met product tagging. De product tag leid je naar een nieuwe pagina binnen Instagram zelf waar je meer informatie, foto’s, carrousels en getagde producten kwijt kunt. Instagram is hard bezig om haar gebruikers een volledige experience te bieden via de app.

Adformatie (https://www.adformatie.nl/commerce/gaat-instagram-voor-full-experience-met-shopping-functie)  ziet hierin een sterke gelijkenis met de meeste gebruikte social app in China, WeChat. Via deze app kun je bijna alles: chatten, taxi’s bestellen, eten bestellen, spelletjes spelen, videochatten, enzovoort. We zien dat Instagram ook deze weg inslaat door het delen van foto’s en video’s te combineren met videobellen, IGTV en shoppen. De app is als het ware een combinatie tussen diverse social platformen zoals Facetime, Facebook en Youtube. Wij zijn erg benieuwd wat er verder gaat komen, misschien een nieuwe functie in samenwerking met Thuisbezorgd?

Instagram toont activiteit op de app

Vanaf deze week is in Instagram zichtbaar hoeveel tijd je spendeert op de app. In het menu kun je bij ‘Je activiteit’ zien hoeveel minuten je per dag op Instagram kijkt. Je kunt vanaf nu ook een dagelijks limiet instellen. Wanneer je over dit limiet heen gaat, krijg je een melding van Instagram. Wat ons betreft een goede ontwikkeling, maar waarschijnlijk ook wel enigszins confronterend.

Playback app Lasso

De rumoeren van een aantal weken geleden kloppen! Facebook lanceerde begin deze week een nieuwe app genaamd Lasso. Deze app heeft erg veel gelijkenissen met de bekende TikTok app die onder jongeren erg populair is. Met Lasso kun je playback video’s maken van 15 seconden en vervolgens stickers toevoegen. Met deze nieuw app probeert Facebook de strijd aan te gaan met TikTok. Wij zijn erg benieuwd of Lasso zo succesvol wordt als Facebook hoopt en of het TikTok gaat overtreffen.

Whatsapp QR codes scannen

Contacten toevoegen op Whatsapp wordt in de toekomst eenvoudiger dan ooit. De chatapp test met het scannen van QR codes om contacten toe te voegen. Als gebruiker kun je een eigen code genereren of met je camera de code van iemand anders scannen. Deze gebruiker wordt dan automatisch toegevoegd op Whatsapp. Dit soort QR codes worden al langer gebruikt door Instagram, Twitter en Snapchat. Wij vinden dit een heel slimme functie die we graag op Whatsapp terugzien!

De Snapchat Bitmoji shop

Ben jij fan van de Bitmoji avatars die je op Snapchat kunt gebruiken? Dan hebben we goed nieuws. Deze week heeft Snapchat aangekondigd een heuse Bitmoji shop te introduceren in de app. Alle producten in deze shop kun je customizen met jouw eigen Bitmoji en die van je vrienden. Een aantal producten die je via deze shop kunt kopen zijn stickers, mokken, t-shirts, sweaters en notitieboekjes. Snapchat kondigt deze nieuwe shop precies op tijd aan voor de feestdagen, erg slim!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.