Portretfunctie, video-ads en stickers
20-04-2018

ZIGT #socialmedia
Portretfunctie, video-ads en stickers

Ben jij klaar voor een nieuwe update over #socialmedia? Wij wel! In dit artikel lees je over het nieuwe privacymenu op Facebook, gave functies op Instagram en video-advertising op LinkedIn. Zo ben je voor het weekend weer helemaal up-to-date.

Nieuw privacymenu Facebook

Deze week wordt bij Europese Facebookgebruikers een nieuw privacymenu zichtbaar. Hierin kunnen de gebruikers aangeven of ze gegevens willen delen over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld hun politieke overtuiging.

Naast het invullen van de voorkeuren, bevat het menu ook een optie om gezichtsherkenning in- of uit te schakelen. Deze functie beschermt de privacy van de gebruiker als bijvoorbeeld iemand anders foto’s of video’s van deze persoon overneemt. Voor minderjarigen is het niet mogelijk gezichtsherkenning te gebruiken. Daarnaast krijgen zij in bepaalde EU-landen een minder gepersonaliseerde versie van de site te zien.

Video-advertenties op LinkedIn

In de LinkedIn-feed zien we vaak video’s voorbijkomen, maar LinkedIn gaat nu ook video-advertenties introduceren! Deze advertenties komen in de feed te staan en zien eruit als reguliere berichten. Deze native advertenties spelen automatisch af, in eerste instantie zonder geluid. Momenteel worden de advertenties getest op mobile devices, maar we verwachten dat dit later dit jaar zal worden uitgerold naar desktop.

LinkedIn is het laatste grote sociale netwerk dat autoplaying video ads toevoegt aan hun advertentiemogelijkheden. We zijn dan ook blij dat LinkedIn eindelijk deze advertentievorm beschikbaar stelt. Immers, video advertenties vallen op en mensen zijn eerder geneigd om hierop te interacteren. Wist je bijvoorbeeld dat de video advertenties op LinkedIn 20 keer vaker worden gedeeld dan andere soorten advertenties?

Data downloaden van Instagram

Binnenkort wordt het mogelijk om op Instagram jouw data te downloaden. Je kunt dan inzien wat je op het netwerk hebt gedeeld, zoals foto’s video’s en berichten. Het is nog niet duidelijk of Stories, die slechts 24 uur live staan, hier ook onder vallen.

De nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy stelt dat gebruikers de mogelijkheid moeten hebben om kopieën te maken van de data die zij via netwerken hebben gedeeld. is niet de eerste die werkt met een data portability tool. Facebook en Google hebben een dergelijke optie laatst gepubliceerd. De wetgeving gaat op 25 mei in. Instagram

Instagram heeft nieuwe portretfunctie ‘Focus’

Vorige maand schreven wij over het gerucht dat Instagram een nieuwe portretfunctie zou ontwikkelen. En inderdaad, dat is zo! De nieuwe functie is inmiddels beschikbaar.

Gebruik je de portretfunctie? De camera herkent gezichten en maakt de achtergrond onscherp. Zo lijkt het alsof de foto met een professionele camera genomen is, terwijl je deze met je iPhone of Android-toestel hebt gemaakt. Je kunt het effect niet gebruiken op objecten, alleen op personen.

@Mention stickers uitdelen op Instagram

De update van Instagram maakt het mogelijk om vrienden met een sticker te taggen in Stories. Deze sticker bevat de Instagram-naam van een vriend. Die persoon krijgt hierover een melding en andere gebruikers kunnen via de sticker snel naar het profiel van de vriend. Helaas voor alle Android-gebruikers, want deze functie is alleen beschikbaar op iOS. Wie geef jij een sticker?

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.