Shoppen via Explore in Instagram
21-09-2018

ZIGT #socialmedia
Shoppen via Explore in Instagram

Het is weer tijd voor de social update. Shoppen we binnenkort allemaal via Explore in Instagram? En hoe krijg je de chronologische volgorde in Twitter terug? Je ontdekt het in de social update van deze week.

Shoppen via Explore in Instagram

Onlangs kondigden we Instagram Shopping al aan. De eerste stappen zijn nu gezet, waarbij Instagram inzet op het kopen van producten via het medium. Bedrijven in 46 landen hebben momenteel de mogelijkheid om producten te taggen in Stories. Druk je op deze tag, dan ontvang je direct meer informatie over het product. Ook komt er een winkel-kanaal in Explore, helemaal aangepast voor jou. Zo vind je hier alleen berichten waarin producten zijn getagd door merken die je volgt en mogelijk leuk vindt. Het nieuwe kanaal verschijnt de komende weken voor alle gebruikers wereldwijd. Heb jij al weleens wat gekocht via Instagram?

Chronologische volgorde Twitter terugkrijgen?

Het algoritme van Twitter bepaalt wat belangrijk is en dus bovenaan in je tijdlijn komt te staan. Toch is niet iedereen blij met dit algoritme. Mensen willen al langere tijd de mogelijkheid terug om precies te zien wie wat wanneer heeft gepost. Na de laatste update is het mogelijk om de chronologische feed terug te krijgen. Hoe je dit doet? Ga naar instellingen en zet bij inhoudsvoorkeuren de optie ‘toon de beste Tweets eerst’ uit. Momenteel test Twitter de mogelijkheden om het algoritme makkelijker aan en uit te zetten. Wij zijn benieuwd! Wat heeft jouw voorkeur?

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.