ZIGT #socialmedia: shoppen we straks via Instagram?
17-09-2018

Shoppen via Instagram
ZIGT #socialmedia: shoppen we straks via Instagram?

De eerste week van september zit er alweer bijna op, dus tijd voor de social update. Twitter overweegt nieuwe functies en Snapchat komt met nieuwe modellen van de camerazonnebril Spectales. En shoppen we straks allemaal via Instagram? Nieuwsgierig? Lees de social update van deze week.

Shoppen via Instagram?

Instagram blijft vernieuwen. Zo gaan de geruchten dat ze momenteel werken aan IG Shopping, een zelfstandige app waarin gebruikers kunnen winkelen. De app moet een platform bieden aan bedrijven die nu al op Instagram zitten en rechtstreeks producten aan gebruikers willen verkopen. De aankopen kunnen direct worden voltooid in de app. Met ruim 25 miljoen bedrijven op Instagram, waarvan 2 miljoen adverteren, lijkt dit een logisch stap. Wij zijn heel benieuwd óf en wanneer deze nieuwe app op de markt komt. Zou jij hier gebruik van maken?

Twitter overweegt nieuwe functies

Twitter is aan het overwegen of ze tekstballonnen en een online status aan het platform moeten toevoegen. De tekstballonnen moeten duidelijker maken wie op Twitter op een andere persoon reageert. Met de status zouden gebruikers door middel van een groen bolletje kunnen zien wie er online is. Beide functies zijn nu nog in de ontwerpfase. Twitter wil op deze manier gesprekken tussen gebruikers aanjagen.

Snapchat brengt nieuwe modellen Spectacles uit

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft weer nieuwe modellen van de camerazonnebril Spectacles uitgebracht. De nieuwe zonnebrillen zijn waterbestendig, hebben gepolariseerde glazen en ook het montuur wijkt af van het traditionele ontwerp. Met de Spectacles kunnen gebruikers, door middel van de camera op het montuur, foto’s en korte video’s maken en die vervolgens op Snapchat delen. De nieuwe Spectacles zijn in Nederland te koop voor 230 euro en worden binnen enkele weken geleverd. Ga jij dit kopen?

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.