Snapchat legt Instagram het vuur aan de schenen
09-02-2018

ZIGT #socialmedia
Snapchat legt Instagram het vuur aan de schenen

Met 18% is het aantal Snapchat-gebruikers in een jaar tijd gegroeid. Kan het social media platform deze stijgende lijn doorzetten? En wat betekent dit voor hun grootste concurrent Instagram? Lees dit artikel en in no-time ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Snapchat groeit fors

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Snapchat bekend dat het aantal gebruikers in een jaar tijd met 18% gegroeid is. Wereldwijd maken er dagelijks ruim 187 miljoen personen actief gebruik van Snapchat. Ondanks deze fantastische cijfers, blijft Instagram de grootste concurrent van Snapchat.

In een eerdere update lieten wij weten dat Snapchat met een nieuw design heeft waarin ‘beste vrienden’ van professionele uitgevers onderscheiden worden. Snapchat verwacht dat met deze aanpassing gebruikers meer tijd zullen doorbrengen op het platform.

Screenshots van een Instagram Stories

Sla jij weleens een schermafbeelding van een Instagram Story van iemand op? Gebruikers worden sinds kort gewaarschuwd dat de ander hiervan een melding zal krijgen. De functie is in januari getest en inmiddels breed uitgerold onder gebruikers.

In de waarschuwing staat dat de volgende keer dat er een opname gemaakt wordt, de persoon die het verhaal heeft geplaatst dit kan zien. Dit soort meldingen komt ons bekend voor. Jou ook? Snapchat kent al langer een dergelijke functie, waarbij de plaatser van de snap een bericht krijgt als iemand er een screenshot van maakt.

Andermans post aan je Instagram Story toevoegen

Instagram test een functie waarmee gebruikers een publieke post van iemand anders aan hun eigen Story kunnen toevoegen. Even checken of jij toegang hebt tot deze nieuwe functionaliteit? Wanneer dit het geval is, vind je de optie onderaan een bericht dat publiekelijk gedeeld is.

Als je een bericht aan je Story toevoegt, kun je bijvoorbeeld het formaat aanpassen of de afbeelding draaien. Vanwaar deze nieuwe feature? Zoals je hierboven hebt gelezen is Snapchat flink aan het groeien en zal Instagram ook moeten bijblijven. Het is nog niet bekend wanneer de update voor iedereen beschikbaar is.