Stories delen en chatberichten verwijderen
10-06-2018

ZIGT #socialmedia
Stories delen en chatberichten verwijderen

Deze week vertellen we je in de #socialupdate over twee nieuwe features op Instagram. Zo kun je al Instagram Stories ‘regrammen’ en gaat het gerucht dat er lange video content op het platform beschikbaar komt. En op Snapchat kun je verzonden chatberichten terughalen. Benieuwd? Lees het artikel en je bent in een mum van tijd op de hoogte.

Instagram Stories ‘regrammen’

Veel gebruikers willen al lange tijd berichten van anderen opnieuw delen in Instagram, maar dit was tot voor kort niet mogelijk. Vanaf nu kunnen gebruikers van Instagram Stories delen waar zij zijn genoemden. Wanneer je iemand tagged in een Instagram Story, krijgt diegene 24 uur de tijd om deze post te delen in zijn of haar tijdlijn.

Je kunt nu dus andermans Stories delen als je hierin getagd bent — zo kan het verhaal een grotere groep mensen bereiken!

Komt er lange video content op Instagram?

Instagram overweegt om een nieuwe functie aan hun dienst toe te voegen. Het gerucht gaat dat in de nieuwe feature gebruikers lange video’s kunnen posten. De maximumlengte van een video is op dit moment 60 seconden, maar dat zou kunnen worden verlengd tot maar liefst 60 minuten! Zou jij zulke lange video’s op Instagram bekijken of kies je dan voor YouTube?

Chatberichten deleten op Snapchat

Foutje? Bedankt! Binnenkort lanceert Snapchat de functie waarmee gebruikers reeds verzonden chatberichten kunnen terugtrekken. Bijvoorbeeld wanneer een bericht per ongeluk naar de verkeerde persoon verzonden is. Met de nieuwe functie ‘Clear Chats’ kun je berichtjes, foto’s, video’s en stickers weghalen uit privé- en groepsgesprekken. Hiermee krijgen gebruikers dus meer controle over reeds verzonden chatberichten.

Verwijder je een verzonden bericht? Dan krijgt degene die het bericht oorspronkelijk heeft ontvangen er een notificatie van. Om de nieuwe functie te gebruiken, moeten zowel de verzender als de ontvanger de laatste versie van Snapchat geïnstalleerd hebben. De functie wordt binnenkort uitgerold en is alleen beschikbaar voor chat en niet voor directe snaps.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.