ZIGT #socialmedia: Surfen in de crowd
18-08-2017

No water needed.
ZIGT #socialmedia: Surfen in de crowd

Heb jij last van hoogtevrees of sta je niet zo graag in het middelpunt? Met deze ZIGT #socialmedia update kun jij in de toekomst écht crowdsurfen zonder dat je het podium op hoeft. Het Social & Content team praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Wat voor nieuwe snufjes kunnen we verwachten? 

Crowdsurfen met Snapchat
Snapchat heeft een nieuwe feature uitgebracht genaamd ‘Crowd Surf’. De app plakt middels kunstmatige intelligentie video’s aan elkaar die op hetzelfde concert of festival gemaakt zijn.

De bedoeling is dat de korte filmpjes van tien seconden bij elkaar een langere video vormen waarvan je vanuit verschillende posities het optreden kunt bekijken. Zo ontstaat als het ware een dynamische concertvideo. Het is nog niet bekend wanneer de Crowd Surf-functie in Nederland wordt uitgerold.

Zelf gifjes creëren op Facebook
Met de camera van Facebook kun je vanaf heden ook zelf gifjes schieten. Deze nieuwe functie doet je denken aan de Boomerang functie van Instagram. Verder kun je met de Facebook Camera tekst toevoegen aan een foto, live streamen en dit vervolgens meteen ook op je nieuwsoverzicht plaatsen in plaats van in een Story.

Duidelijker nieuwsoverzicht Facebook
Facebook heeft laten weten te werken aan de berichtgeving en navigatie in het nieuwsoverzicht. Zo is het nu duidelijker zichtbaar geworden wie op wie reageert.

Verder is het kleurcontrast verhoogd zodat berichten beter leesbaar zijn. Wie op een link klikt ziet voortaan waar de link naartoe verwijst, voordat hij geopend wordt.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bron: NU.nl Facebook