Video wordt steeds belangrijker
19-01-2018

ZIGT #socialmedia
Video wordt steeds belangrijker

Wat gebeurde er deze week op social media? Video krijgt een steeds grotere rol op Facebook en LinkedIn test een nieuwe advertentievorm. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar het gebruik van diverse social media platformen. Ben jij benieuwd wat er in één minuut op social media gebeurt? Je leest het hier.

Facebook test het gezamenlijk bekijken van video’s

Momenteel test Facebook een nieuwe functie genaamd ‘Watch Party’. Je kunt hiermee met een groep een video bekijken. Groepsleden kunnen dus tegelijkertijd een video of live video zien en daarop reageren. Het doel van deze ontwikkeling is nog meer mensen samen te brengen.

Facebook test de functie met een klein aantal groepen. Wanneer ‘Watch Party’ wereldwijd wordt uitgerold is helaas nog niet bekend.

LinkedIn test carrousel ads

We kunnen je alvast verklappen dat LinkedIn bezig is met het testen van carrousel uitingen. Momenteel is deze manier van adverteren alleen beschikbaar in de bètaversie. De verwachting is dat de carrousel ad over enkele maanden wordt uitgerold en beschikbaar zal zijn.

Een minuut op social media

Wat gebeurt er in 60 seconden op social media? Excela heeft feiten en cijfers verzameld van het gebruik van social media platformen. Opvallend is dat we het afgelopen jaar actiever zijn geworden en in dezelfde minuut meer handelingen zijn gaan uitvoeren.

Een gemiddelde minuut in 2017 hebben we wereldwijd maar liefst 41.666 posts op Instagram geplaatst, 350.000 tweets gestuurd en is er 854.116 keer ingelogd op Facebook. Maar… het kan nog extremer. Op YouTube zochten we elke 60 seconden naar ruim 4,1 miljoen video’s! Ook hieruit blijkt dat video booming is.

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.

Bronvermelding: