Waar ben jij on- en offline?
01-06-2018

ZIGT #socialmedia
Waar ben jij on- en offline?

Ben jij gebruiker van één van de snelst groeiende social media platformen? En laat jij je vrienden via social media weten op welke plaats jij nu bent? Deze week gaat de #socialmedia update hierover! Benieuwd? Lees het hele artikel.

Pinterest groeit razendsnel

Pinterest is niet het grootste sociale medium, maar laat wél een zeer indrukwekkende groei zien. Sinds september 2017 zijn er namelijk wereldwijd 50 miljoen gebruikers bijgekomen. Momenteel heeft Pinterest wereldwijd bijna 250 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn. Een groei waar andere sociale media jaloers op kunnen zijn! Nu wachten wij nog op het moment dat Pinterest ook interessant wordt voor adverteerders!

Locatie delen met vrienden via Snapchat

Vanaf heden is het mogelijk om via Snapchat je locatie te delen met vrienden. Je ziet deze locatie dan op de Snap Map. Ook kun je de locatie van een vriend opvragen. Als deze persoon het goedkeurt om zijn/haar locatie te delen, blijft dit 8 uur zichtbaar nadat de app voor het laatst geopend is. Het delen van je locatie kun je ook weer gemakkelijk uitschakelen. Wil je dit helemaal niet? Dan is het mogelijk om de opties locatie-aanvragen van vrienden permanent te negeren.

Nieuwe Snap lens die reageert op geluid

De lenzenreeks van Snapchat is geüpdatet, dit keer introduceren ze een lens in de vorm van een dierenmasker die reageert op wat de app hoort. Het dierenmasker plaats je over je gezicht heen, waarbij de oren en ogen pas zullen bewegen als er geluid gemaakt wordt. Binnenkort zal deze lens voor iedereen beschikbaar zijn en er worden de komende tijd nog meer van dit soort lenzen uitgerold. Wij zijn benieuwd!

Twitter verbant gebruikers jonger dan 13 jaar

Ongetwijfeld heb je meegekregen dat afgelopen week de nieuwe privacywetgeving is ingegaan. Ook Twitter moet voldoen aan de nieuwe Europese privacywetgeving. Accounts van gebruikers die tijdens het registreren 13 jaar of jonger waren, worden tijdelijk geblokkeerd.

Het account is terug te krijgen door documentatie te uploaden waaruit blijkt dat je ouder dan 13 jaar bent of toestemming van je ouders hebt om Twitter te gebruiken. De regels moeten jonge internetgebruikers beschermen tegen bedrijven die grote hoeveelheden persoonlijke data verzamelen. Wat vind jij? Is Twitter goed bezig of is het een beetje overdreven?

Influencerplatform TIM veranderd veel!

Dinsdag 29 mei heeft de oprichter van een van de grootste influencerplatformen van Nederland TIM (The Influencer Movement), Dorit Roest, aangekondigd dat er twee nieuwe co-founders zijn bijgekomen: Dennis Tan en Matthaeus Schreder. De komende tijd zal het platform langzaam gaan werken naar hun nieuwe naam: BASE. Ook hanteren zij een nieuwe missie: “Wij willen binnen 10 jaar 1 miljoen mensen in staat stellen om van hun creativiteit hun beroep te maken.” Wij zijn erg benieuwd naar alle nieuwe stappen die het platform gaat maken en naar wat dit gaat betekenen voor influencer marketing in Nederland!

Wil je meer informatie over de advertentiemogelijkheden op de verschillende social media kanalen? Neem dan contact op met het Social & Content team van ZIGT.