Ontmoet Frontend Developer Johan

Ontmoet Frontend Developer Johan

Wie ben je?
Ik ben Johan Post, 36 jaar en woon in Delft. Ik ben vader van Abbe en man van Lieneke. Binnenkort verhuizen we naar Pijnacker en krijgen we een tweede kind. Na mijn studie Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Rotterdam ging ik werken bij Est Digital in Leiden. In mei is Est Digital samengegaan met ZIGT. Toen had ik ineens een beetje een nieuwe baan in Hoofddorp en heel veel nieuwe collega’s.

Wat doe je bij ZIGT?
Bij ZIGT doe ik wat ik al geruimere tijd met plezier doe, namelijk frontend development. Ik zet ontwerpen van websites en applicaties om naar gebruiksvriendelijke en interactieve interfaces. Ik schrijf code volgens strikte normen en vertaal het idee van de designer en zo zorg ik ervoor dat de uiteindelijke gebruiker prettig overweg kan met het product.

Naast frontend development werk ik ook als designer en ben zodoende bij meerdere aspecten van projecten betrokken. Het is erg handig om deze beide disciplines in de vingers te hebben omdat ze elkaar van alle kanten raken.

Wat drijft je?
Het mooiste is om met elkaar een teamprestatie neer zetten, een project tot een goed resultaat te brengen, zodat de opdrachtgever helemaal tevreden is (of liever nog meer dan tevreden). En dat de eindgebruiker compleet zen zijn ding ermee kan doen. Zo’n teamprestatie vraagt goede communicatie onderling, korte lijntjes tussen UX-er, designer, frontend developer en backend developer. Veel vragen moeten we samen beantwoorden: is dit technisch haalbaar, komt de animatie zo tot z’n recht, hoe kan dit qua performance beter? Alles voor het optimale resultaat. Bij dit alles is het de uitdaging om de juiste modernste technieken toe te passen om tot een goed eindproduct te komen. Het moet helemaal van nu zijn – of eigenlijk: ook vooral van de toekomst.

Collega worden van Johan? Check hier onze vacatures.

Hoe zit het met ZIGT?
ZIGT is voor mij nog nieuw. Sinds een aantal maanden ben ik met mijn naaste collega’s onderdeel van dit grotere geheel. En ik moet zeggen dat het bevalt. Naast meer mensen, meer dynamiek en ook gezelligheid (borrels, lunches en fijne conversaties op de werkvloer) is het ook prettig om alle takken van sport in-house te hebben. Zo ontstaat er kruisbestuiving en komen we samen tot nog betere producten.

En je toekomst?
De toekomst begint vandaag. Wij doen niet anders dan werken aan de toekomst. Websites die binnenkort live moeten. Trends spotten die volgend jaar hot en happening zijn. Jezelf ontwikkelen zodat je in de toekomst van betekenis kunt zijn en je het voor jezelf ook interessant houdt. Blijven ontwikkelen. Dat is ook wat dit werk leuk maakt, dat de techniek nooit stil staat, dat er altijd ontwikkeling is. Elke dag iets nieuws dat wacht op toepassing.

Even bellen?
Dat kan zeker! Bel naar ZIGT en mijn collega’s verbinden je met alle liefde door. Zeker als je overweegt om bij ZIGT te gaan werken of als je oriënterende bent. Ik deel graag mijn ervaring met je over het werken in dit vakgebied en help je graag in het maken van een goede keuze. Weet dat we altijd op zoek naar goede experts, mensen op de juiste plek. Kom maar op!