Ontmoet Digital Mediaplanner Myrthe

Ontmoet Digital Mediaplanner Myrthe

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Myrthe, ik ben 25 jaar en woon in Amsterdam. Na mijn studie Commerciële Economie aan de HvA heb ik ongeveer een jaar gewerkt bij een contentmarketingbureau. Mijn oom en tante zijn beiden werkzaam in de media, door de verhalen die zij vertelden ben ik steeds enthousiaster geworden over het vak en uiteindelijk bij ZIGT terecht gekomen.

Wat doe je bij ZIGT?

Ik werk nu ruim 1,5 bij ZIGT als Digital Media Planner en ben ik dagelijks bezig met het plannen van verschillende online campagnes. Dit klinkt natuurlijk erg vaag. Kort gezegd werk ik samen met de specialisten aan mediaplannen en evaluaties voor onder andere Lidl, Funda en de Open Universiteit. Als Digital Planner gaat dit voornamelijk om inzet op YouTube, Online Video, Meta en Display en bepaal je samen met de specialisten waarom een bepaald kanaal geschikt is voor een merk of doelgroep. Elke klant en elke doelgroep is anders waardoor je altijd bezig bent met het bedenken van de meest passende strategie. Naast de ‘reguliere’ inzet houd ik me ook veel bezig met branded contentsamenwerkingen. Denk hierbij aan een samenwerking met bijvoorbeeld LINDA of &C met een online artikel of samenwerkingen met influencers om extra inspiratie te bieden voor een heerlijk kerstdiner of de leukste sinterklaascadeautjes.

Wat drijft je?

Elke dag is anders en elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Daar leer je ontzettend veel van. Je stapt ook regelmatig uit je comfortzone, waar ik persoonlijk veel energie uit haal. Daarnaast krijg je bij ZIGT de mogelijkheid om veel te leren van al je collega’s en begrijp je hierdoor steeds beter waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, zeker in een markt die continu in beweging is.

Hoe zit het met ZIGT?

Wat ik uniek vind aan ZIGT is dat je hier echt jezelf kan zijn, ook al klinkt dat wat cliché. Je krijgt de mogelijkheid om van elk ‘stukje’ media te leren en jezelf te verdiepen in bepaalde onderwerpen waar je interesse in hebt. Ook hangt er onderling een prettige sfeer, wat vooral naar voren komt op de borrels, uitjes en mini-vakanties. Eigenlijk kan iedereen het ook wel goed met elkaar vinden en kan ik wel zeggen dat ik al een paar echte vrienden heb gemaakt 😊

En je toekomst?

Na ruim 1,5 jaar ben ik nog lang niet uitgeleerd en hoop ik nog veel mooie stappen te mogen maken bij ZIGT!