Ontmoet Campaign Manager Lynn

Ontmoet Campaign Manager Lynn

Stel jezelf even voor

Ik ben Lynn Culleton, 25 jaar oud en woon in Tilburg. Tijdens mijn studie Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht heb ik me eigenlijk vooral beziggehouden met allerlei activiteiten buiten mijn studie. Ik vond mijn studie te wetenschappelijk gericht en kwam al snel tot de conclusie dat ik niet mijn hele leven alleen maar onderzoek wilde doen. Nadat ik was afgestudeerd, heb ik in mijn tussenjaar de K.N.S.R.B. Varsity (een roeiwedstrijd op het Amsterdam-Rijnkanaal) georganiseerd en ben ik vervolgens naar Tilburg verhuisd om samen te gaan wonen met mijn vriend. In mijn vrije tijd sport ik graag, lees ik of ga ik koffie drinken met vriendinnen.

Wat doe je bij ZIGT?

Ik werk als Campaign Manager bij ZIGT in Tilburg. Mijn werk omvat het bedenken, maken en uitvoeren van campagnes via onder andere Google Ads, LinkedIn en Meta. Daarnaast heb ik veel contact met de klant om te bespreken wat hun wensen en doelen zijn voor hun campagnes. Dit maakt mijn takenpakket erg divers!

Met welke ambitie heb je gesolliciteerd bij een mediabureau?

Na mijn tussenjaar en verhuizing naar Tilburg was ik erg enthousiast om aan de slag te gaan in het werkveld. Tijdens mijn studie had ik al ervaring opgedaan in de promotie en marketing van evenementen, en omdat ik dit leuk vond, besloot ik om daarop voort te bouwen bij mijn zoektocht naar een baan. Zo ben ik in september 2023 bij ZIGT terechtgekomen.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van SEA of performance voordat ik bij ZIGT begon. Mijn ervaring lag vooral op het gebied van (grafisch) ontwerpen. Toch bleek ‘de andere kant’ van marketing, na wat uitleg, erg interessant voor mij. Ik zag het als een kans om een volledig pakket aan vaardigheden te leren. Het voordeel van werken bij een mediabureau is dat je met veel verschillende klanten samenwerkt, waardoor je in korte tijd veel kunt leren en ervaring kunt opdoen. Bij elke klant leer je nieuwe dingen, die je vervolgens kunt toepassen bij de volgende klant!

Wat heeft je verrast in de functie van Campaign Manager?

Zoals ik hierboven al schreef, wist ik helemaal niets van SEA en performance, dus alles was nieuw toen ik begon. Ik vond dit een grote en ook wel spannende uitdaging, maar ik kwam er al snel achter dat met de juiste begeleiding, oefening en wat vertrouwen ik het gelukkig toch snel oppikte.

Hoe heb jij Freedom to Grow ervaren?

Sinds ik bij ZIGT ben begonnen, heb ik een grote groeicurve doorgemaakt. Naast het feit dat ik hier zonder kennis over SEA binnenkwam en nu meewerk aan erg leuke accounts, ben ik ook op persoonlijk vlak gegroeid. Na de universiteit dacht ik dat ik leren helemaal niet meer leuk vond, maar ik ben er (weer) achter gekomen dat het wel erg leuk is om te leren als je iets wél interessant vindt!