Ontmoet Performance Director Loes

Ontmoet Performance Director Loes

Stel jezelf even voor

Ik ben Loes, 27 jaar en bevind me als trotse Brabander in Eindhoven. Afgezien van enkele buitenlandse avonturen in Berlijn en San Sebastián tijdens mijn studie, ben ik nog steeds te vinden in deze stad. Ik heb International Business and Languages gestudeerd in Den Bosch, waar mijn interesse voor het ontdekken van verschillende culturen en talen is ontstaan, vooral Spaans en Engels. Ik probeer deze passie te integreren in mijn dagelijks leven door middel van muziek, eten, series/films, reizen en boeken. In mijn vrije tijd geniet ik graag van de gezellige horecagelegenheden en evenementen die het mooie zuiden te bieden heeft. Na mijn studie ben ik al snel de wereld van social media ingedoken, eerst aan de klantzijde als specialist en marketeer voor social media. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een bureau en ben ik 3,5 jaar geleden begonnen bij ZIGT Utrecht (voormalig Created First). Hier heb ik mijn plek gevonden en kan ik mijn affiniteit en creativiteit voor performance marketing ten volle benutten.

Wat doe je bij ZIGT?

Na mijn start 3,5 jaar geleden ben ik doorgegroeid naar mijn huidige rol als Performance Director. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze vestiging in Utrecht. Dit omvat onder andere het begeleiden en coachen van collega’s, het identificeren en benutten van kansen om onze klanten verder te laten groeien, en mijn persoonlijke favoriet: het optimaliseren van interne processen en systemen. Daarnaast blijf ik (strategisch) betrokken bij een aantal klanten, waaronder Leen Bakker en McGregor.

Wat drijft je?

Ik haal veel voldoening uit het verbinden van structuur en processen met concrete resultaten. Dit komt tot uiting in mijn werk, zowel voor klanten als voor interne zaken. Mijn taken omvatten onder andere het uitvoeren van creatieve analyses en Customer Lifetime Value-berekeningen, het integreren van Monday (CRM) en het uitvoeren van volledige financiële analyses. Ik heb deze diversiteit echt nodig in mijn werk om gemotiveerd te blijven en het beste uit mezelf te halen. Belangrijker nog, ik vind het ook zeer belonend om andere collega’s te zien groeien in hun rol en hen daarin te ondersteunen.

Hoe zit het met ZIGT?

Sinds de overname, nu ruim twee jaar geleden, heb ik mijn marketingkennis verder kunnen ontwikkelen. De gehele transitieperiode was tevens een leerzame periode voor mij, aangezien ik werd geconfronteerd met uitdagingen die je normaal gesproken niet tegenkomt in een reguliere bedrijfssituatie. Het was een behoorlijke stap om van een relatief klein team op één locatie over te gaan naar een bedrijf met 150 werknemers verspreid over 5 locaties. Na de transitieperiode ben ik bewust de samenwerking gaan opzoeken met andere teams, zonder daarbij de kracht vanuit Utrecht uit het oog te verliezen. Gelukkig konden we al snel veel overeenkomsten ontdekken en op elkaar aansluiten.

En je toekomst?

Ondanks de mooie groei die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt, ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik wil mezelf blijven uitdagen en verder ontwikkelen in mijn huidige rol. Het is een geweldige kans om de samenwerking nog verder te intensiveren, zowel binnen verschillende locaties als in het uitbreiden van het team vanuit Utrecht. In de toekomst zie ik mezelf genieten van mijn pensioen aan de Spaanse kust. Gelukkig ben ik tot die tijd nog volop actief en betrokken vanuit Utrecht.