Ontmoet Research Consultant Bryan

Ontmoet Research Consultant Bryan

Stel jezelf even voor

Hi! Mijn naam is Bryan Bunink, 31 jaar oud, geboren in Amsterdam en getogen in Amstelveen, maar tegenwoordig woon ik in Almere. Als echte nerd word ik heel erg enthousiast van alles wat met films, series, gamen en popcultuur te maken heeft. Buiten dat ben ik ook een groot sportliefhebber, zowel om te doen als te kijken. Ik hou van voetbal (groot Ajax fan), formule 1, tennis en padel. Ondertussen werk ik alweer 7,5 jaar met veel plezier bij ZIGT, nadat ik mijn studie Communicatiewetenschap (bachelor en master) heb afgerond aan de Vrije Universiteit.

Wat doe je bij ZIGT?

Zoals hierboven vermeld, werk ik al 7,5 jaar bij ZIGT. Ik ben Research Consultant in het research team, dat op zijn beurt weer onderdeel is van de strategy-afdeling binnen ZIGT. Als Research Consultant ben ik verantwoordelijk voor het gehele onderzoekstraject van mijn klanten. Ik help klanten met het doorgronden van hun onderzoeksvraag, bedenk daar een onderzoeksopzet en bijbehorende vragenlijst bij en zal de data uiteindelijk opleveren en presenteren aan de klant. Door deze resultaten te rapporteren en te presenteren aan de klant, krijgen zij inzicht in hun mediacampagnes en leren ze wat er goed gegaan is en wat er wellicht nog beter kan. Het gesprek aangaan, de klant adviseren en zien dat zij deze adviezen opvolgen en implementeren is iets wat mij heel veel energie geeft.

Wat drijft je?

Het contact met mijn klanten vind ik het allerleukst. In de loop der jaren heb ik veelvuldig met hen gecommuniceerd en velen van hen ken ik al jaren. Dit betekent ook dat de gesprekken over de onderzoeken diepgaander worden en dat je echt beschouwd wordt als een onderzoekspartner, in plaats van slechts iemand die uitvoerende taken verricht.

Hoe zit het met ZIGT?

ZIGT is meer dan alleen mijn werkgever. Het is een bedrijf waar je veel vrijheid krijgt om te ontdekken wat je leuk vindt. Vanaf het allereerste moment krijg je veel verantwoordelijkheden om te laten zien wat je kunt, en er zijn tal van kansen om jezelf te ontwikkelen. Maar bovenal is ZIGT een bedrijf waar fantastisch leuke mensen werken. Veel collega’s zijn ook vrienden geworden, met wie ik buiten het werk afspreek om bijvoorbeeld een festival te bezoeken, naar de kroeg te gaan of samen een potje voetbal te kijken.

En je toekomst?

Mijn toekomst ligt vooralsnog bij ZIGT, al zal ik nooit zeggen dat ik hier altijd zal blijven werken. Zolang er kansen zijn om mezelf te laten zien, nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen, zie ik geen reden om dit fijne bedrijf en deze fantastische mensen te verlaten.