Ontmoet UX-designer Beau

Ontmoet UX-designer Beau

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Beau van Essen, 29 jaar jong. Samen met mijn vriend en zoontje van 1 woon ik in dé kaas- en stroopwafelstad van Nederland: het prachtige Gouda. Ik heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Ondertussen werk ik alweer 7 jaar als UX-designer, waarvan 6 jaar bij ZIGT.

Wat doe je bij ZIGT?

Als UX-designer bij ZIGT maak ik deel uit van het Create-team. Ik ben verantwoordelijk voor het bedenken en ontwerpen van websites. Gedurende verschillende fasen van het project werk ik nauw samen met de klant. Ik ben een fervent voorstander van gebruikersgericht design en ik geloof dat het begrijpen van de behoeften van gebruikers essentieel is voor het creëren van impactvolle ervaringen. Dit neem ik dan ook mee bij het maken van wireframes en ontwerpen.

Wat drijft je?

Een van mijn grootste krachten als UX-designer is mijn oog voor detail. Bij elk project streef ik naar de perfecte balans tussen vorm en functie, waarbij ik ontwerpen maak die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook betekenisvol en gebruiksvriendelijk. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs de kleinste elementen een grote invloed kunnen hebben op de algehele gebruikerservaring. Of het nu gaat om het kiezen van het perfecte kleurenpalet, het verfijnen van typografische keuzes of het creëren van de beste structuur. Het ultieme doel is het ontwerpen van websites die gebruikers verrassen en de bruikbaarheid verbeteren.

Hoe zit het met ZIGT?

ZIGT bevordert een cultuur van samenwerking, teamwork en groei. Collega’s staan altijd klaar om te helpen, waardoor er een positieve en inspirerende sfeer heerst. ZIGT moedigt innovatie aan en biedt talloze mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Werken bij ZIGT betekent ook dat je deel uitmaakt van projecten die werkelijk impact hebben. Bijdragen aan het succes van bekende en minder bekende merken geeft een gevoel van voldoening en trots.

En je toekomst?

Als creatieve probleemoplosser ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om te groeien. Ik benader elk project met een nieuwsgierige en open geest, waarbij ik innovatieve oplossingen verken en de eindgebruiker centraal stel in mijn ontwerpproces. Bovendien is UX een snel evoluerend vakgebied, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, technieken en tools. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil mij blijven ontwikkelen als UX-designer.