Brabant heeft het Carnavals virus
25-02-2021

Brabant heeft het Carnavals virus

Er is één virus dat groter is dan het Coronavirus, dat is het carnavalsvirus.
Natuurlijk kennen we allemaal de ernst van Covid19, maar zoals elk jaar kriebelt het onder de rivieren (en soms daarboven) bij de gedachte aan carnaval. Alleen als je er niet op uit kan om carnaval te vieren wat doe je dan…?

Precies, dan ga je niet bij je pekske neerzitten en haal je carnaval gewoon in huis. Dat was ook de gedachte van Bavaria. Samen met ZIGT en Fama Volat heeft Bavaria ook dit jaar weer carnaval een beetje mooier gemaakt. Met de ‘Raad van 11 maatregelen’ bracht Bavaria op ludieke wijze toch een beetje het carnavalsgevoel naar boven. Zo zijn er maatregelen bedacht als een solonaise en om ongewenst handen schudden te voorkomen “houd die handjes de lucht in”.

Kasper Berkhout, Brand Manager Bavaria: “Juist dit jaar, nu we het niet konden vieren in de kroeg; vonden we het belangrijk om van ons te laten horen en het domein carnaval als merk te blijven claimen, het belangrijkste feest van het jaar voor onze consumenten onder de rivieren. We wilden de mede-carnavallers een glimlach bezorgen en handvatten bieden om de zo aanwezige carnavalskriebels te uiten, en het carnavalsvirus veilig te ‘verspreiden’. Belangrijk hierbij was natuurlijk dat we de juiste toon hanteerden: ludiek en gevat zoals men van Bavaria mag verwachten, maar ondersteunend aan de geldende maatregelen”

Dit alles is voorafgaand aan de Carnaval periode gecommuniceerd met behulp van een persconferentie met persiflages van de bekende gezichten uit ons demissionair kabinet.

Tijdens de campagne is met behulp van online video en social media ruim 57% van de kern regio bereikt met grappige en ludieke content die ontzettend werd gewaardeerd. Dat blijkt ook wel uit de ruim 8.000 leuke reacties op de uitingen binnen social media en het feit dat niet alleen onder de rivieren, maar ook ver daarboven de persconferentie in menig whatsapp groep is gedeeld.

Brabant had niet alleen het Coronavirus, maar vooral ook het carnavalsvirus goed te pakken.