Ontmoet Digital Media Planner Naim

Ontmoet Digital Media Planner Naim

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Naim. Ik ben 25 jaar oud en ben sinds augustus 2023 werkzaam bij ZIGT. Hoewel ik ben opgegroeid in Uithoorn, woon ik nu ongeveer twee jaar met mijn huisgenoot in Haarlem. Buiten werktijden ben ik vaak op de padelbaan of in de sportschool te vinden. Daarnaast hou ik van voetbal (zowel kijken als spelen) en gezellig borrelen met vrienden.

Wat doe je bij ZIGT?

De officiƫle functie die ik vervul is Digital Media Planner, maar je zou me ook kunnen beschrijven als project- en accountmanager. Mijn rol omvat het schakelen tussen onze experts, de klant en exploitanten. Wanneer we een briefing van een klant ontvangen, is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles vanaf het begin tot het einde van een campagne volgens plan verloopt en dat de klant continu betrokken blijft bij dit proces. Dit betekent dat ik de klant begeleid tijdens de opzet van de campagne, maar ook tijdens de evaluatie wanneer de campagne is afgerond.

Met welke ambitie heb je gesolliciteerd bij een mediabureau?

Nadat ik de studie CommerciĆ«le Economie – Digital Marketing had afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam, ging ik op zoek naar een fulltime baan. In eerste instantie wilde ik een baan zoeken binnen de corporate omgeving, gebaseerd op mijn ervaring tijdens stages. Mijn belangrijkste doel was echter om een werkplek te vinden waar ik voldoende verantwoordelijkheid kreeg om zelfstandig aan projecten te werken, terwijl ik ook de mogelijkheid had om te leren van anderen en betrokken te worden bij lopende zaken.

Uiteindelijk kwam ik bij ZIGT terecht. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek voelde ik meteen een prettige en open sfeer. Ook na mijn tweede gesprek voelde ik me aangetrokken tot ZIGT. Deze positieve indruk is gebleven en daarom ben ik erg blij met mijn keuze.

Wat heeft je verrast in de functie van Media Planner?

Ik had eigenlijk niet echt een goed idee van wat een Digital Media Planner precies deed, maar voelde me aangetrokken tot het projectmanagementaspect ervan. Wat mij heeft verrast in mijn rol, is dat je voortdurend wordt uitgedaagd om ook zelf een belangrijke rol te spelen in het adviesgedeelte, in plaats van alleen maar de specialisten aan het werk te laten. Dit dwingt je om bijvoorbeeld tijdens een briefing echt mee te denken en jezelf steeds af te vragen waarom bepaalde keuzes wel of niet worden gemaakt.

Hoe heb je Freedom to Grow ervaren? Heb je een concreet voorbeeld van hoe jij gegroeid bent?

Tot nu toe heb ik veel gehad aan de Freedom to Grow-mentaliteit binnen ZIGT. Zoals ik al eerder heb aangegeven, krijg je hier voldoende ruimte om vanaf het begin een belangrijke rol te spelen in het proces. Je wordt bij ZIGT direct in het diepe gegooid, wat aanvankelijk een beetje spannend was voor mij. Maar ik heb gemerkt dat iedereen bereid is om te helpen en te ondersteunen wanneer dat nodig is. Op deze manier geloof ik dat iemand zich snel kan ontwikkelen tot een waardevolle kracht binnen het team.