Development platform voor Europese samenwerking op energie

Succesverhaal
Development platform voor Europese samenwerking op energie

Design en development van een 100% AVG-proof samenwerkingsplatform voor Europese emissiehandel; in drie maanden live! 

Groene stroom 

Hoe weten Europese burgers dat of groene stroom echt groen is? Omdat er een organisatie is die deze energiebronnen openbaar maakt: AIB (Association of Issuing Bodies). Deze NGO houdt zich bezig met beleidskwesties ten aanzien van energieproductie en standaardisering: het European Energy Certificate System. Dit maakt het mogelijk dat deelnemende landen handelen met hun overschot of tekort aan stikstof- en CO2-emissierechten om milieudoelstellingen te bereiken zoals overeengekomen in de klimaatovereenkomst van Parijs. Dit alles voor een beter milieu. 

Supersnelle ontwikkeling en migratie data 

Om effectief te kunnen samenwerken is een online platform nodig. Gebruikers uit de lidstaten moeten met verschillende rollen documenten delen, beoordelen en archiveren, taken kunnen verdelen en toewijzen en aan events kunnen deelnemen. Bovendien moet informatie zorgvuldig en vindbaar beheerd worden. 

Omdat het systeem dat gebruikt werd, voldeed niet meer: er moest een nieuwe tool komen. En – dat was misschien wel de grootste uitdaging – alle door de jaren heen gewoekerde data moest gemigreerd en bruikbaar gemaakt worden. Tenslotte was er haast; de Liferay-licentie voor de bestaande tool liep af. 

Van Helsinki tot Madrid 

We ontwierpen samen met gebruikers – die van Finland tot Spanje gelokaliseerd waren – een concept waarin bestaande en nieuwe functionaliteiten vorm kregen. Om de data opnieuw te structureren bouwden we een tijdelijke tool, waarin informatie opnieuw gelabeld kon worden. In een luttele drie maanden kon men over. Processen zijn efficiënter voorgegeven en informatie is goed vindbaar. Omdat we toch bezig waren, pakten we meteen de publieke website aan. 

Cheers 

Toen we na gedane zaken voldaan een biertje opentrokken, rolde er spontaan een mailtje van de opdrachtgever binnen: “We have received a perfect tool which supports all our processes in a very user friendly way together with a much improved performance. ZIGT did a marvellous job.” Klant blij, wij blij – daar proostten we op. 

Splash award

Winnaar Drupal Splash Award 

Tenslotte vielen we met deze tool en website ook nog in de prijzen. Bij de Splash Awards – prijzen voor de beste Nederlandse en Vlaamse Drupal projecten – werd AIB genomineerd in de categorie App & Tools en won de tweede prijs.