Game app ‘What’s Nep?’

Succesverhaal
Game app ‘What’s Nep?’

Jongeren flirten er online op los. Online flirten en sexting horen er tegenwoordig bij een normale, seksuele ontwikkeling. Maar helaas kent dit ook een andere, minder leuke kant. Een kant met soms grote gevolgen. ZIGT ontwikkelde een game app voor jongeren en hun ouders om in gesprek te raken over deze – soms een beetje lastige – onderwerpen.

Leuk én veilig

De opdracht kwam van Sociaal Domein Friesland. Deze organisatie lanceerde de Sexy and Safe campagne om aandacht te vragen voor seksuele veiligheid online. Het doel was dat jongeren, ouders en docenten kennis opdoen over hoe online flirten en sexting leuk én veilig kan. Bureau GH+O ontwikkelde een concept en design voor de campagne. Onderdeel van de campagne is een een webapp waarin opvoeders en kinderen een social challenge kunnen doen. De What’s Nep-app werd gemaakt door ZIGT.

Veel ouders vinden het lastig om met hun kinderen in gesprek te gaan. De What’s Nep-app is een social battle, je speelt tegen elkaar op je eigen mobile device. Je beantwoordt vragen over onderwerpen als online flirten, sexting en grooming. Het spel test je kennis maar biedt meteen vragen als conversation starter. De app is bedoeld voor ouders en kinderen, maar kan ook ingezet worden in de klas.

Meer bewustzijn

Het resultaat:
Meer bewustzijn

De Safe and Sexy campagne werd warm ontvangen, tijdens de campagne speelden een groot aantal Friese ouders, kinderen en docenten de social challenge. In de Week van de Mediawijsheid ging de What’s Nep-app ook buiten Friesland mee en speelden nog eens bijna 6000 kinderen, ouders en docenten het spel.