Peeze realiseert met compact budget en slimme keuzes een stijging in het aantal zoekopdrachten

Succesverhaal
Peeze realiseert met compact budget en slimme keuzes een stijging in het aantal zoekopdrachten

Koffie moet eerlijker en kan eerlijker, zonder in te leveren op kwaliteit. Deze boodschap moet onder de aandacht worden gebracht aan iedereen die goede koffie belangrijk vindt. Het is tijd dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor mooie producten. Samen zijn we aan de slag gegaan om die boodschap bij de doelgroep onder de aandacht te krijgen.

Uitgangspunt

Peeze heeft ons laten weten behoefte te hebben om de naamsbekendheid te vergroten en een duidelijk boodschap naar de doelgroep te willen communiceren. Eén van de uitdagingen was om zowel de consument als ook de zakelijke klant te vinden.

Gezien de grootte van het budget is gekozen om bepaalde regio’s in Nederland te targetten. Vanuit de gedachte om zoveel mogelijk impact te kunnen maken. Van daaruit is besloten om volgens de See, Think en Do fases de campagne in te richten. De belangrijkste fase, de See fase is ingericht met Display (GDN), YouTube, LinkedIn en Facebook / Instagram. Een belangrijke fase want daarin gaat het én over naamsbekendheid én het overbrengen van de boodschap.

De KPI’s

Naamsbekendheid en interactie waren de pijlers in de SEE fase. Met als doel: de consument kennis te laten maken met het merk en het vullen van een doelgroep voor de Think fase via retargeting.

Voor vrijwel alle kanalen keken we in deze fase naar CPM en iets minder mate naar CPC. Zo is er op LinkedIn gekozen om te sturen op CPM, interactie met de video en voornamelijk de weergavetijd. Dat zijn voor ons goede indicatoren dat we de juiste doelgroepen aan het targeten zijn.

Enthousiast over de voorlopige resultaten

Het resultaat:
Enthousiast over de voorlopige resultaten

De campagne was een pilot en heeft zo’n 3 maanden gedraaid, maar wij zijn bijzonder enthousiast over de voorlopige resultaten. Voornamelijk over de resultaten van de See fase. De weergavetijd van de video viel ons positief op. Zo waren 16% van alle vertoningen op LinkedIn volledige video weergaven (54 seconden).

Maar heeft de campagne nu ook al effect? En zo ja, op welke manier? Wij zijn van mening dat je online wel degelijk kunt toetsen of een branding/see campagne effect heeft. Daarom zijn wij gaan kijken of het zoekvolume op de merknaam ‘peeze’ en ‘koffiebranderij peeze’ toenam in Google. Over langere periode zou een zichtbare stijging deze vraag moeten beantwoorden met ‘Ja’. Als langere tijd hebben we maart 2019 – heden genomen. En wat blijkt? Het zoekvolume op de merknaam na livegang van de campagne is toegenomen.

De stijging van het zoekvolume is goed terug te zien in de Zoekwoordplanner van Google.

Het zoekvolume op de merknaam is in de afgelopen drie jaar niet zo hoog geweest als tijdens deze campagne periode. Aan het begin van de campagne in september zien we een totaal zoekvolume van 4.000. Dat is in november gestegen naar 4990. Een stijging in zoekvolume van bijna 25%! Er is niet 1 specifiek kanaal aan te wijzen voor het effect op toename in zoekgedrag. Het feit dat de video en visuals de doelgroep weten te bereiken is wat ons betreft de reden voor deze toename die niet eerder zo hoog is geweest als de afgelopen maanden.

Vooral voor Peeze is een stijging in naamsbekendheid erg belangrijk. De meeste producten die ze aanbieden zijn van eigen merk. Hierbij zitten de USP’s niet in de prijs, maar in wat ze als merk leveren: duurzame, eerlijke koffie. Het is daarom erg belangrijk dat het merk geladen wordt. En de eerste signalen laten zien dat deze campagne hieraan bijdraagt.