Team Intro: recruitment website en ATS

Succesverhaal
Team Intro: recruitment website en ATS

Ontwikkeling van een recruitment website en een ATS-applicatie voor de werving en onboarding van heel veel verkeersregelaars en barrista’s. Bij de Drupal Splash Award 2022 behaalden we met dit project een tweede plaats in de categorie ’tools & apps’. Een geweldig resultaat waar we logischerwijs heel erg trots op zijn. 

Dubbele uitdaging 

Team Intro is groot regionaal uitzendbureau in de Randstad. Ze verlangden een recruitmentsite die als magneet zou werken op totaal verschillende typen werkzoekenden. In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van medewerkers niet eenvoudig; al helemaal niet als je heel veel mensen zoekt. Maar als je via één website zowel tientallen verkeersregelaars als barkeepers en evenzoveel grondwerkers als barrista’s wilt werven, moet je met een heel goed concept komen.   

Ten aanzien van het recruitmentproces zelf worstelde Team Intro al jaren met automatiseringsoplossingen. Hun payrolling systeem is enige tijd ingezet als processoftware, maar niet naar tevredenheid. Vervolgens is overgestapt naar Salesforce Connexys, maar dit pakket bleek te groot, te weinig op maat en te duur. Een maatwerk Applicant Tracking System (ATS) in Drupal leek de perfecte oplossing.  

Site Team Intro

Website en ATS-app 

Samen met de opdrachtgever kwamen we tot het idee om de website en ATS als één project op te pakken. Voor de website bedachten we een concept dat vooral gericht is op ‘leuk werk’ en niet zozeer op de uiteenlopende vacaturetypen. 

Om tot de perfecte werving&selectie-tool te komen, gingen we in gesprek met het recruitmentteam dat met het ATS zou gaan werken. Samen kwamen we tot de ultieme eisen- en wensenlijst en we gingen aan de slag. 

Het resultaat 

In mei 2022 gingen zowel website als ATS live, het geheel omvat  

  • Een aantrekkelijke recruitmentwebsite voor werkzoekenden, maar ook werkgevers. Je vindt er veel beeld en edgy teksten.  
  • Database met vacatures die vanuit het ATS beheerd wordt en waarbij de vacatures via de website wereldkundig gemaakt worden. Vacatures kennen verschillende statussen.  
  • Onderdeel waarin sollicitaties en kandidaten vanuit de website binnenkomen, gevolgd, beheerd en gearchiveerd worden. Sollicitaties en kandidaten kennen verschillende statussen. Met name dit onderdeel van het proces is zeer specifiek toegesneden op de werkwijze van Team Intro.   
  • Mogelijkheden tot interne communicatie tussen recruiters via de applicatie.  
  • Uiteenlopende e-mailtemplates ter ondersteuning van communicatie met kandidaten.  
  • Een ‘onboarding-deel’ waarin aangenomen kandidaten binnen het systeem gereed gemaakt worden om over te gaan naar het payrolling systeem.  

Iedereen blij 

Sinds livegang wordt er gewerkt met het eigen ATS. Het gaat goed met de aantallen sollicitanten die via de website binnenkomen en het team is heel erg blij met de overzichtelijke en plezierige afhandeling in het ATS. Team blij, sollicitanten ook blij. Wij blij.   

Momenteel wordt er gewerkt aan de volgende release. 

Drupal Splash Award 2022 

Bij de Drupal Splash Awards viel de site in prijzen. Met trots kunnen we melden dat we runner-up  zijn in de categorie Apps & Tools, de meest technische categorie binnen de Splash Awards. 

Bezoek de website van Team Intro