Van logo tot Brand Identity

Succesverhaal
Van logo tot Brand Identity

Maak een herkenbaar en modern logo dat in één oogopslag duidelijk maakt in welke branche Vaanster actief is. Een logo dat natuurlijk ook past bij de kernwaarden van Vaanster. En daar begon het mee.

Vaanster is in Nederland marktleider op het gebied van het leveren van duurzame warmte en koude aan particuliere en zakelijke afnemers en verzorgt de realisatie en exploitatie van WKO-projecten. Momenteel leveren zij aan meer dan 10.000 particuliere afnemers dagelijks warmte en koude. Vaanster investeert in de ontwikkeling en exploitatie van WKO installaties en realiseert WKO projecten gezamenlijk met met gerenomeerde andere partijen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Voor individuele woningen en kleinschalige appartementencomplexen doet Vaanster aan verhuur van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Daarnaast beheert Vaanster ook WKO-projecten voor woningcorporaties. Vaanster is klaar voor een verdere groei van toekomstige exploitatieprojecten. In het kader daarvan was er ook behoefte aan een restyle en professionalisering van het logo en de brand identity dat past bij de kernwaarden van Vaanster. En laat het ontwikkelen van logo’s en huisstijlen nu net een kolfje naar ons hand zijn.

Vaanster logo
Vaanster logo diapositief
Vaanster huisstijl
Vaanster folder
Vaanster map
Vaanster achterwand beurzen
Vaanster stand
Vaanster stand real
Vaanster is helemaal klaar voor de toekomst

Het resultaat:
Vaanster is helemaal klaar voor de toekomst

Gezamenlijk met de klant zijn we de kernwaarden van Vaanster gaan bepalen. Op basis van deze kernwaarden zijn we gestart met het creëren van een aantal ontwerpvoorstellen van het logo. Na keuze van een van de voorstellen hebben we dit logo verder doorontwikkeld, de primaire en secundaire kleuren bepaald en verwerkt in het ontwerp van de huisstijl.
In het vervolg hierop hebben we tevens de opdracht gekregen om een visual identity voor Vaanster te ontwikkelen in combinatie met warmtevanmorgen.nu. Binnen de visual design hebben we inmiddels een corporate folder, presentatiemappen, een new business powerpointpresentatie, een e-mailtemplate, design voor het facturatiesysteem, een showwand, pop-up presentatiewanden, standontwerp voor de Provada beurs in Amsterdam en de Energievakbeurs in de Brabanthallen gerealiseerd en doen we inmiddels ook het beheer van de website.