Website transformatie met Transtion Experts

Succesverhaal
Website transformatie met Transtion Experts

Transition Experts is dé specialist voor advisering en uitvoering van IT-transities en transformaties. Sinds de oprichting in 2010 zijn zij uitgegroeid tot een organisatie met een flink team van specialisten, vestigingen in Nederland en Duitsland en tientallen prachtige projecten en opdrachtgevers in het portfolio.

Hoe kunnen wij het best ons uitgebreide dienstenpakket weergeven en ervoor zorgen dat onze website er ook nog eens aantrekkelijk uitziet? Met deze opdracht zijn wij van start gegaan bij het ontwikkelen van de nieuwe website van Transition Experts.

Buiten het behoud van het logo en de kleuren van de huisstijl hadden wij vrij spel. Om de diensten van Transition Experts goed in kaart te brengen en deze vervolgens te verwoorden, hebben we een copywriter ingeschakeld. Door middel van gesprekken met de werknemers en brainstormsessies is een ruwe versie van de tekst geschreven. Op basis van deze tekst zijn de wireframes opgezet waarin nagedacht is over de structuur en functionaliteiten per pagina. Hierbij is er ook rekening mee gehouden dat de website wordt uitgewerkt in het Nederlands, Duits en Engels.

Beeldstijl

Om de pagina’s meer beleving te geven, hebben wij in samenwerking met een fotograaf een fotoshoot georganiseerd op kantoor bij Transition Experts. Voorafgaand aan de fotoshoot hebben wij een beeldstijl opgezet als leidraad. Omdat data transitie moeilijk in een beeld te vangen is, hebben wij gekozen voor beelden waarin de werksfeer en het team centraal staat.

Het resultaat is een website met een eigen identiteit waarin de diensten die Transition Experts aanbiedt duidelijk wordt omschreven.

Bekijk de website

Overzichtelijk en makkelijk in gebruik

Door gebruik te maken van ruime marges ontstaat er veel wit en daarmee rust in de website. Tekst wordt veelal weergegeven in een enkele kolom ter bevordering van de leesbaarheid. Met de voortgangsbalk aan de bovenzijde van het scherm ziet de gebruiker op welk deel van de pagina hij zich bevindt.