De 7 mooiste online jaarverslagen van 2021
06-05-2022

De 7 mooiste online jaarverslagen van 2021

Het is weer jaarverslagentijd. De accountants zijn op 2021 uitgerekend. De storytellers en designers zijn aan de beurt. Het verhaal van het afgelopen jaar moet verteld: in feiten en cijfers. Maar steeds meer gaat het jaarverslag ook over duurzaamheid en inclusie. En er wordt vooruit gekeken. In woord en beeld. De mooiste online jaarverslagen verzamelden we voor je. Ter inspiratie!

Techbedrijven als WeTransfer, ASML en MailChimp komen elk jaar weer met supervet gemaakte online jaarverslagen. Animatie, illustratie, video en fotografie en niet teveel lettertjes en cijfertjes. Voor wie meer wil lezen wordt een pdf met balans en resultatenrekening bijgeleverd.

Sportmerken Adidas en Nike pakken een podium om te vertellen, maar vooral om te laten zien wat ze de wereld brengen. GGD Delfland blikt optimistisch vooruit met fijne colourblocking animaties. “Kijk naar binnen, stap naar buiten.” zeggen ze tegen zichzelf en de wereld. Check tenslotte ook nog even het Impact Report van Dopper. Zij zien positieve ontwikkelingen en nemen die trend mee naar dit jaar “Growing the Wave of Change”.

Al deze bedrijven hebben het over keiharde resultaten, maar vooral ook over andere de zachte achievements. Doing good ánd telling it: het jaarverslag is een knettergoeie manier om je merk in the spotlights te zetten.