Ontmoet Senior Digital Media Consultant

Ontmoet Senior Digital Media Consultant

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Rogier, ik ben 42 jaar oud en woon in Hillegom. In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden tussen de bollenvelden, in de duinen of langs de ringvaart, waar ik graag op mijn gravel- of mountainbike rondtoer. Wanneer ik niet op de fiets zit, kun je me achter een drumstel of op een Cajon vinden, want naast sporten en buiten zijn, ben ik ook gepassioneerd over muziek maken.

Na mijn opleiding aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam ben ik begonnen als graficus. Bij een van mijn eerste werkgevers, een online reseller van hardware- en softwareproducten, raakte ik betrokken bij online marketing en e-commerce. Hier kreeg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als een online channel specialist, met expertise in onder andere Google Adwords, affiliate marketing, prijsvergelijkers en CRM/nieuwsbriefmarketing.

Gedurende de afgelopen 17 jaar heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in dit vakgebied, waarbij ik ben gegroeid van een hands-on specialist tot een generalist die verantwoordelijk is voor het bepalen van online strategieën en het opzetten van customer journeys binnen verschillende organisaties. Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van de klantzijde naar de bureauzijde, waar ik mijn ervaringen nu deel, zowel met onze klanten als intern.

Wat doe je bij ZIGT?

Ik werk nu twee jaar als Senior Digital Media Consultant bij ZIGT. In deze functie draag ik de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van digitale mediastrategieën en het verstrekken van advies aan onze klanten. Samen met onze specialisten en de klant onderzoek ik hoe we de gestelde doelen kunnen realiseren en bewaak ik het proces en de prestatiedoelstellingen. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het identificeren en benutten van potentiële kansen voor onze klanten. Ik deel graag mijn opgedane ervaringen en kennis, zowel intern als met onze klanten, om de groei en kennisontwikkeling te bevorderen.

Sinds kort maak ik ook deel uit van onze interne taskforce die zich bezighoudt met Retail Media. Dit is een snelgroeiend (digitaal) kanaal binnen de retailsector dat steeds meer een betaalbaar alternatief biedt voor verschillende klanten om hun doelgroep op effectieve wijze te bereiken en uit te breiden. Het is niet alleen interessant voor endemic adverteerders, maar wordt ook steeds aantrekkelijker voor non-endemic adverteerders.

Wat drijft je?

Het mooie van digitale media is dat bijna alles meetbaar is en directe impact kan hebben op een organisatie. Dit betekent dat zodra een campagne live gaat, dit al snel kan leiden tot concrete conversies bij de klant, afhankelijk van de doelstelling en de setup. Ik haal voldoening uit het feit dat we als team in staat zijn om een (online)strategie te ontwikkelen die concreet en meetbaar bijdraagt aan het behalen van de gewenste doelen van de klant. Bovendien stelt de samenwerking met de klant ons in staat om verschillende elementen te testen en te onderzoeken, zoals nieuwe kanalen, creatieve uitingen en mogelijke doelen. Dit kan waardevolle inzichten opleveren voor zowel de klant als ons team, wat de groei van zowel de klant als onze organisatie bevordert.

Hoe zit het met ZIGT?

Sinds mijn overstap naar ZIGT heb ik me op verschillende fronten verder kunnen ontwikkelen, omdat de mediawereld voortdurend in beweging is. Dit blijft een leerzaam proces, aangezien je vanuit de klantzijde niet altijd volledig op de hoogte bent van de processen die zich afspelen bij een samenwerking met een bureau. Dankzij de open en transparante cultuur binnen ZIGT is het gemakkelijk om collega’s op te zoeken en met hen te sparren. Binnen ZIGT is er expertise op diverse terreinen beschikbaar, waardoor er altijd wel iemand is met wie je kunt overleggen.

En je toekomst?

Ondanks dat ik al meer dan 17 jaar actief ben in de online mediawereld, blijven de ontwikkelingen in dit vakgebied nooit stilstaan, en ik ben nog lang niet uitgeleerd. In mijn huidige rol binnen ZIGT liggen er nog tal van uitdagingen die me de kans bieden om mezelf verder te ontwikkelen. De overvloed aan kennis binnen ZIGT maakt dit de ideale omgeving voor groei. Ik kijk dan ook uit naar de volgende mogelijkheid om waarde toe te voegen voor onze klanten.