Wat doet een Business Intelligence Consultant bij ZIGT?

Wat doet een Business Intelligence Consultant bij ZIGT?

Vertel eens, wat doe je precies bij ZIGT?

Ik werk in een specialistisch en compact team wat betekent dat we allemaal veel verschillende taken hebben. Zo ben ik de ene dag een dashboard aan het maken in Power BI voor het mediateam, en de volgende dag aan een machine learning model aan het programmeren voor een klant. Daarnaast onderhoud ik ook alle datastromen en ons datawarehouse bij ZIGT, dat doen we vooral in Python, dus ik ben ook regelmatig aan het programmeren.

Met wie werk je veel samen?

In de eerste plaats met mijn BI-collega’s. Ik werk samen met een hecht team van collega’s die altijd voor elkaar klaar staat om te helpen. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle datastromen die de basis vormen voor de dashboards en houden we elke dag alle datastromen en dashboards in de lucht.

Verder werk ik ook vaak samen met de mediaconsultants en strategen. Bijvoorbeeld om af te stemmen wat er nodig is voor een nieuw dashboard, of om inzichten uit een analyse mee te delen.

Wat vind je het leukste aan werken bij ZIGT?

Dat je voor een groot deel zelf richting kunt geven aan je werk en je ontwikkeling. Als je een goed idee hebt, is er veel ruimte op dat gewoon te gaan doen. Omdat het ZIGT zijn klanten helpt, en omdat je het zelf leuk vindt om op te ontwikkelen. Die vrijheid en dat ruimte voor eigen initiatief zijn heel belangrijk voor mij. En daarnaast natuurlijk de mensen, ZIGT is een heel open bedrijf met leuke mensen, dus de borrels zijn altijd heel gezellig.

Wat is het leukste project waar je aan hebt gewerkt?

Een paar jaar geleden werkte we nog in Qlik en lag onze focus voor dashboards vooral op klanten. Ongeveer twee jaar geleden zijn we overgestapt op Power BI, en is onze focus deels verschoven naar dashboards voor media consultants bij ZIGT. Een uitdagend project waar veel uren in zijn gaan zitten, want we moesten het wiel opnieuw gaan uitvinden, maar het feit dat je collega’s elke dag ziet werken met onze dashboards geeft veel voldoening.