Engagement stimuleren met Pinterest Quiz Ads
19-08-2024

Engagement stimuleren met Pinterest Quiz Ads

Pinterest is uitgegroeid tot een krachtig platform voor visuele ontdekking en inspiratie, met miljoenen actieve gebruikers wereldwijd. Voor bedrijven biedt dit een unieke kans om hun merk te promoten en een loyale klantenbasis op te bouwen. Engagement, ofwel de betrokkenheid van gebruikers, speelt hierin een cruciale rol. Nieuw op het toneel van interactieve advertenties zijn de ‘Quiz ads’, ontworpen om gebruikers op een speelse en boeiende manier bij je merk te betrekken.

Wat is engagement op Pinterest?

Engagement op Pinterest omvat elke interactie die gebruikers hebben met je content, zoals repins, likes, comments en klikken. Succesvolle engagement is meetbaar via specifieke metrics zoals het aantal saves, klikken naar de website en tijd besteed aan het bekijken van je pins.

Traditionele manieren om engagement te verhogen

Optimaliseren van je pins met hoogwaardige afbeeldingen en beschrijvende teksten is essentieel. Consistente posting en interactie met je volgers helpen om een actieve en betrokken community op te bouwen.

De kracht van interactieve advertenties

Het gebruiken van interactieve advertenties op Pinterest, met name de nieuwe Quiz ads heeft verschillende voordelen:

  1. Personalisatie: Door gebruik te maken van quizzen kunnen adverteerders hun aanbiedingen nauwkeurig afstemmen op de individuele behoeften van hun klanten. Dit verhoogt de kans dat de klant een product of dienst zal kiezen die precies bij hem of haar past.
  2. Engagement: Quizzen zijn interactief en kunnen gebruikers betrekken bij het merk op een leuke en boeiende manier. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en een positief gevoel bij de klant ten opzichte van het merk.
  3. Inzichten: Adverteerders kunnen waardevolle gegevens verzamelen op basis van de antwoorden van gebruikers. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om marketingstrategieën te verfijnen en producten of diensten verder te verbeteren. 

Situatieschets en implementatie van Quiz ads op Pinterest

Er zijn talloze toepassingen voor het gebruik van dit type ad. Gebruikers worden geholpen bij het vinden van nieuwe aanbevelingen, productontdekking, het kiezen van aangepaste functies of zelfs bij het selecteren van de gewenste betaalmethode. Hieronder een situatieschets:

“Een autofabrikant kan een quiz maken waarin gebruikers hun voorkeuren aangeven voor zaken als kleur, interieur, technologie en rijstijl. De quiz kan dan de ideale configuratie voor hun volgende auto voorstellen, inclusief aangepaste functies die aan hun specifieke wensen voldoen.” 

Het creëren van een Quiz ad begint met het bepalen van een boeiend thema dat relevant is voor je doelgroep. Gebruik heldere visuals en zorg voor een duidelijke call-to-action om deelname te stimuleren. Best practices omvatten het houden van de quiz kort en bondig, en het bieden van waardevolle inzichten of beloningen aan deelnemers.

Wel dient men rekening te houden dat dit een mobile-only format is, dat enkel ondersteund wordt door de home & search-feeds, en related-pins-plaatsingen.

Quiz route

Er zijn verschillende routes die de gebruiker kan doorlopen tijdens het beantwoorden van de quizvragen. Hieronder vind je een tweetal mogelijke routes die leiden naar verschillende resultaten:

Tips en strategieën voor maximale engagement

Segmenteer je doelgroep nauwkeurig om ervoor te zorgen dat je Quiz ads relevante gebruikers bereiken. Voer A/B-tests uit om verschillende versies van je quiz te testen en optimaliseren. Integreer je Quiz ads met andere marketingkanalen om een samenhangende merkervaring te bieden.

 Ontdek de voordelen

Quiz ads bieden een innovatieve manier om niet enkel engagement op Pinterest te verhogen, maar ook aankoop te stimuleren door het gebruik van gepersonaliseerde aanbevelingen. Door gebruikers actief te betrekken, kun je niet alleen hun interesse wekken maar ook waardevolle inzichten verzamelen. Probeer Quiz ads vandaag nog en ontdek de voordelen voor je eigen merk.

Jop Vissers
Jop Vissers
Senior Campaign Manager
Denise Steijns
Denise Steijns
Senior Campaign Manager