De Mission Zero-filosofie van Interface Awarehouse vertaald in een meubel

Succesverhaal
De Mission Zero-filosofie van Interface Awarehouse vertaald in een meubel

Interface, Inc. is een wereldwijd commercieel bedrijf in vloeren met een geïntegreerde collectie tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder LVT en rubberen vloeren van nora®. Hun modulair systeem helpt klanten om prachtige interieurs te scheppen die een positieve invloed hebben op de mensen die gebruik maken van de ruimten, alsook helpt het onze planeet. In 1985 heeft oprichter Ray Anderson Mission-Zero uitgeroepen, waarbij het doel is om zowel zelf als bedrijf als alle toeleveranciers van het bedrijf er alles voor in het werk te stellen om in 2020 0% belastend te zijn voor de natuur. En deze missie heeft het bedrijf jaar in jaar uit uiterst serieus genomen. Het gaat zelfs nog verder dan dat, want Interface nodigt ook andere bedrijven uit om met hen mee te doen. Met trots kunnen ze stellen dat deze missie op (bijna) alle punten verbazingwekkend goed is gerealiseerd.

En daar blijft het natuurlijk niet bij. Vanaf 2020 is het zelfs tijd om een nieuwe missie te lanceren. The Climate Take Back™-missie, waarbij ten doel wordt gesteld dat ze niet alleen klimaatneutraal produceren, maar dat ze er ook voor zorgen dat hun volledige bedrijfsvoering herstellend is voor de aarde en een levensgunstig klimaat creëert.

Ter ere van het (bijna) behalen van deze Mission Zero doelstelling heeft Interface aan ZIGT Studio gevraagd om mee te denken over een unieke idee om in het Awarehouse (Interface evenementencentrum) een vorm te bedenken om de resultaten van Mission-Zero te visualiseren en tegelijkertijd een link te leggen naar hun nieuwe Climate Take Back™-missie. En wat we ook bedenken, het moet uiteraard volledig duurzaam geproduceerd worden.

In het Awarehouse had de klant een speciale plaats vastgelegd waar we vrij konden denken over een visueel idee of meubel waar de missie op vertoond zou worden. Al brainstormend en in het kader van duurzaamheid kwamen we al gauw op het idee om het bestaande meubel zich prima leent voor het doel en deze te gaan hergebruiken. We hebben hiervoor op maat verschillende blokken ontworpen waarop de statements en facts van de Mission-Zero te lezen is.

Interface meubel design eerst
Interface meubel design binnen
Interface meubel buiten
Interface meubel buiten design
Interface Mission Zero Climate take back meubel
Interface Mission Zero Climate take back meubel
Interface Mission Zero Climate take back meubel
Interface Mission Zero Climate take back meubel
Interface Mission Zero Climate take back meubel

Het resultaat:

De achterwand bevat het statement en uitleg over de Climate Take Back™-missie. Uiteraard hebben we bij de productie zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam materiaal zoals karton met het FSC-keurmerk en dat bestaat uit 90% gerecycled papier en speciale LAB Eco verf.