De Escapegame van Oikocredit: ervaar de impact van microkrediet
07-12-2021

De Escapegame van Oikocredit: ervaar de impact van microkrediet

Voor miljoenen arme mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië is armoede de harde realiteit. Daarom organiseert onze klant Oikocredit Nederland elk jaar de Week van het Microkrediet. Voor de editie van dit jaar (6 t/m 12 december) hebben ze een unieke escapegame gemaakt, waar iedereen online aan kan meedoen. Met de online game wil Oikocredit Nederland iedereen laten zien wat de impact is van microkrediet voor mensen in armere landen in de wereld.

In de escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ ervaar je als speler hoe het is om een cacaoboer te zijn, die op het platteland van Ecuador woont. Je hebt maar nét genoeg geld om je gezin eten te geven. En dan gebeurt er ook nog ’s een ramp: een aardbeving verwoest je plantage. Maar een lening van de bank, daar kom jij niet voor in aanmerking. Gelukkig kan microkrediet je wel helpen om uit de armoede te komen.

Om extra aandacht te generen voor de escapegame van Oikocredit Nederland – die alleen via de computer te spelen is – hebben we geprobeerd om deze naar de mensen toe te brengen. In samenwerking met Raúl&Rigel werd er op de Vredenburg in Utrecht een XXL kluis geplaatst, waarin voorbijgangers de escapegame online konden spelen en ervaren. De XXL kluis werd gister, maandag 6 december, feestelijk geopend door Oikocredit Nederland directeur Eric Holterhues.

Mocht je de kluis niet zijn tegenkomen, maar de game wél willen spelen ga dan naar www.weekvanhetmicrokrediet.nl.

Speel de game tijdens de Week van het Microkrediet (van 6 t/m 12 december) en deel jouw ervaring op social media met de hashtag: #ontsnapuitarmoede. Dan maak je namelijk kans op een (h)eerlijk chocoladepakket.

Samantha Hubers
Samantha Hubers
Media Consultant
Jack van den Burger
Jack van den Burger
Strategy Director