Effectiviteit van verschillende vormen van video advertising
08-06-2023

Effectiviteit van verschillende vormen van video advertising

Video-advertising is een krachtig middel om de aandacht van je publiek te trekken en vast te houden. Het biedt uitstekende mogelijkheden om je gewenste doelen te bereiken. Echter, met de groeiende verspreiding van videocontent over verschillende platformen kan het een uitdaging zijn om het juiste platform te kiezen dat perfect aansluit bij jouw doelstellingen. Dit wordt vooral lastig omdat verschillende doelgroepen op verschillende manieren media consumeren. Dit maakt het beoordelen van de effectiviteit van verschillende platformen voor belangrijke KPI’s ook complex.

Het is van essentieel belang om inzicht te krijgen in de effectiviteit van je video-advertising voor een succesvolle mediacampagne. Jaarlijks zien we aanzienlijke tariefstijgingen voor TV-reclames, terwijl de kijktijden juist afnemen. Hierdoor rijst de vraag hoelang dit medium nog de beste keuze blijft voor merkcampagnes. Is het misschien interessanter om te kijken naar alternatieve vormen van video-inzet, zoals premium video bij de broadcasters (zoals Videoland) of op YouTube? En hoe effectief zijn videoadvertenties op sociale media eigenlijk? Voordat we deze vragen kunnen beantwoorden, is het belangrijk om een gemeenschappelijke maatstaf te vinden voor het meten van de effectiviteit. Het is namelijk zo dat verschillende vormen van videoadvertenties niet automatisch dezelfde meetmethoden gebruiken, wat het vergelijken bemoeilijkt.

Gelukkig voert ZIGT jaarlijks talrijke effectmetingen uit voor adverteerders, waarbij verschillende vormen van adverteren worden beoordeeld aan de hand van dezelfde meetcriteria. Door een grondige meta-analyse van deze effectmetingen kunnen we diverse vormen van videoadvertenties vergelijken op basis van campagneherkenning. In onze whitepaper presenteren we de resultaten van deze analyse. Het biedt een overzicht van verschillende vormen van videoadvertenties, samen met een herkenningsindex waarmee je ze onderling kunt vergelijken.

Ben je nieuwsgierig naar het effect van videoadvertenties op campagneherkenning? Aarzel dan niet om de whitepaper aan te vragen via dit aanvraagformulier.

Bob Mosch
Bob Mosch
Digital Media Consultant
Merel Tukker
Merel Tukker
Research Director