Non-skippable ads in socialmedia-advertising
13-09-2023

Non-skippable ads in socialmedia-advertising

Socialmedia-advertising heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke en krachtige manier voor merken om met doelgroepen in contact te komen. Binnen dit landschap spelen non-skippable advertenties een bijzondere rol, met zowel voor- als nadelen die marketeers en gebruikers moeten overwegen.

Voor- en nadelen van non-skippable advertenties in het algemeen:

Non-skippable ads zijn advertenties die door gebruikers niet overgeslagen kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is een online video-advertentie op YouTube die voor, tijdens, of na de video afspeelt. Dit soort advertenties hebben een aantal sterke eigenschappen. Zo garanderen ze dat de volledige boodschap wordt overgebracht aan het publiek, wat vooral gunstig is voor belangrijke aankondigingen of productinformatie waar wat meer tijd voor moet worden genomen. Op deze manier kunnen merken diepgaandere verhalen vertellen en emoties overbrengen. Bovendien vergroten non-skippable advertenties de kans op merkherkenning en versterken ze de boodschap bij kijkers.

Toch gaan non-skippable advertenties ook gepaard met nadelen. Als er geen goed bereiksplan ligt waardoor de contactfrequentie te hoog is, wordt de commercial te vaak getoond aan een kleine groep gebruikers wat tot irritatie en weerstand bij de kijker kan leiden. Dit kan een negatieve invloed hebben op het imago van een merk en zelfs resulteren in het vermijden van het advertentieplatform. Bovendien moeten adverteerders extra moeite doen om boeiende en relevante inhoud te produceren die de aandacht van gebruikers vasthoudt, gezien het feit dat de kijkers verplicht zijn om de volledige advertentie te bekijken. Wanneer dit niet wordt gedaan, mist een marketeer juist dat belangrijke voordeel van een non-skippable advertentie. Ook is het gebruik van non-skippable ads duurder dan andere socialmedia-advertenties, terwijl de extra impact niet altijd goed opweegt tegen deze hogere kosten. Het is voor een marketeer daarom belangrijk in de gaten te houden of het daadwerkelijk nodig is dat de doelgroep de video volledig uitkijkt.

Voor- en nadelen van social media-advertenties in het algemeen:

In de bredere context van social media-advertenties zijn er voor- en nadelen te overwegen. Voordelen zijn onder andere het potentieel van een groot bereik, flexibiliteit in budgettering en een mogelijkheid tot interactie tussen het merk/product en de doelgroep. Advertenties op social media kunnen merken in staat stellen om met precisie specifieke doelgroepen te bereiken, wat leidt tot een kostenefficiëntere uitlevering.

Tegenover deze voordelen staan enkele nadelen. Gebruikers ervaren advertentiemoeheid door de overvloed aan commerciële boodschappen, wat resulteert in een afname van de aandacht voor advertenties. Privacyzorgen zijn ook aanwezig. Social mediaplatforms verzamelen gegevens om gerichte advertenties mogelijk te maken, wat sommige gebruikers verontrust. Bovendien kunnen gebruikers negatieve feedback achterlaten op social media, wat weer een negatieve impact kan hebben op andere gebruikers die deze feedback zien.

En dus…

De wereld van social media-advertenties is een balans tussen impact en gebruikerservaring. Non-skippable advertenties kunnen diepgaande boodschappen overbrengen, maar met een goed mediaplan kan dit voorkomen worden. Social media-advertenties in het algemeen bieden wereldwijd bereik en interactieve betrokkenheid, maar moeten rekening houden met advertentiemoeheid en privacyzorgen. Succesvol adverteren vereist een diepgaand begrip van de doelgroep en een strategie die deze aspecten in evenwicht houdt. ZIGT helpt adverteerders om de juiste keuzes te maken en de doelgroep op een goede manier te bereiken.

Contact?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of kom je graag in contact met onze experts? Stuur dan gerust een bericht naar digital@zigt.nl.

Ronald Beelen
Ronald Beelen
Digital Media Director
Naim Rejeb
Naim Rejeb
Digital Media Planner