Ontmoet Data Specialist Ida

Ontmoet Data Specialist Ida

Stel jezelf even voor

Ik ben Ida, ik ben 24 jaar en woon in het mooie Haarlem. Afgelopen juni heb ik mijn master Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond. Echter ben ik er tijdens mijn master toch wel achter gekomen dat de Finance wereld niet helemaal mijn wereld was en daardoor ben ik verder gaan zoeken. Uiteindelijk ben ik bij ZIGT terecht gekomen. Hier werk ik nu inmiddels alweer bijna vier maanden.

Wat doe je bij ZIGT?

Ik werk als Data Specialist. Binnen ons team zorgen we ervoor dat alle verzamelde campagnedata wordt verwerkt en vervolgens inzichtelijk wordt gemaakt in een dashboard. Als bijvoorbeeld een campagne via Facebook wordt uitgevoerd, levert dit gegevens op over hoeveel mensen de advertentie hebben gezien en hoeveel mensen erop hebben geklikt. Deze data verwerken we met behulp van onze systemen en presenteren we vervolgens in de dashboards voor klanten of collega’s. Zo kunnen zij de resultaten van de campagnes bekijken en monitoren.

Met welke ambitie heb je bij ZIGT gesolliciteerd?

Toen ik afstudeerde, vond ik het erg lastig om echt te bedenken wat ik wilde gaan doen. Ik wist wel dat de financiële wereld niet mijn plek was en ben daarom verder gaan zoeken. Per toeval zag ik de vacature voor Data Specialist bij ZIGT en ik werd hier meteen enthousiast van. De wereld achter campagnes en reclames heb ik altijd al interessant gevonden. Daarnaast biedt de functie een mooie combinatie tussen werken met data en het contact met klanten en collega’s.

Wat heeft je verrast in de functie van Data Specialist?

Het verbaast me dat er zoveel verschillende platformen zijn waarop campagnes worden gedraaid. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat een platform als Pinterest nog steeds actief wordt gebruikt voor campagnes. Daarnaast heb ik me ook verbaasd over de hoeveelheid verschillende soorten variabelen die worden verzameld en bekeken naar aanleiding van een campagne.

Hoe heb jij Freedom to Grow ervaren? Heb je een concreet voorbeeld van hoe jij gegroeid bent?

Ik kom zelf zoals eerder benoemd uit de financiële kant en ik heb daarin wel met data moeten werken, maar heb toch geen volledige achtergrond in de data. Daarnaast had ik ook nog geen ervaring met tools zoals Power BI toen ik hier kwam werken. Toch kreeg ik binnen ZIGT de ruimte om dit allemaal te leren en me hierin te ontwikkelen en dat is iets wat ik enorm waardeer!