De vijf beste werken-bij-websites van dit moment
26-01-2022

De vijf beste werken-bij-websites van dit moment

Niet zo lang geleden deelden we al onze visie op arbeidsmarktcommunicatie. Kort gezegd denken wij dat het zaak is om aan de gang te gaan met je employer brand, in plaats van je online suf te adverteren. Misschien wel het belangrijkste kanaal in je arbeidsmarktcommunicatie is je werken-bij-pagina. Of, zoals steeds meer bedrijven hebben, een complete werken-bij-website.

Bij ZIGT Create maken we websites. We zien dus ook veel websites en vinden daar dan wat van. Met de krapte op de huidige arbeidsmarkt zien we veel onwijs goeie werken-bij-websites. Hier is – in verder willekeurige volgorde- onze top 5; ter inspiratie:

1. Werken bij Defensie

Defensie is al jaren favoriet bij ons.

Als wij na een dag achter ons bureau een houten bips van onze kantoorstoel en vierkante schermoogjes van alle calls hebben, dromen we stiekem wel eens van een ander leven. Dan gaan we naar de ‘werken-bij’ van Defensie. Een ander leven, spannender, stoerder. Het kan echt… Zelfs de grootste pacifist wordt op deze site verleid om op zijn minst het keuzecompas in te vullen.

https://werkenbijdefensie.nl/

2. Werken bij De Belastingdienst

De Belastingdienst saai? Think again.

De Belastingdienst is niet de meest flitsende werkgever en ligt daarnaast al geruime tijd onder vuur. Affaires verouderde systemen, noem maar op. Toch is er een hoop super zinvol werk te doen: je zorgt dat Nederland blijft draaien. In een paar sterke videobeelden maken ze duidelijk hoe. En dat jij kunt helpen. Goed gedaan.

https://werken.belastingdienst.nl/

3. Werken bij Deloitte

“Durf jezelf te zijn.” kopt deze werken-bij. Met knettermooie portretten van medewerkers laten ze zien dat ze het menen. Niet alleen maar witte-mannen-in-pak maar juist veel verschillende mensen. Fijn en echt.

https://werkenbijdeloitte.nl/

4. Werken bij Coolblue

“Alles voor een glimlach” maakt Cool Blue ook op de werken-bij waar. “Word glimlachbezorger” en “Haal je zwarte band klanten blij maken”. Hun teksten blijven onovertroffen!

https://www.werkenbijcoolblue.nl/

5. Werken bij NS

Voor een baan als conducteur of machinist ga je naar de werken-bij van de NS. Net zo overzichtelijk als hun online dienstregeling. Lekker!

https://werkenbijns.nl/

Désirée Battjes
Désirée Battjes
Managing Director Design & Technology