Instagram story’s link sticker in 5 stappen
05-11-2021

Instagram story’s link sticker in 5 stappen

Instagram heeft sinds 27 oktober de swipe-up functie in de stories vervangen door een link sticker. Zakelijke gebruikers en creators gebruikten de swipe-up functie om bijvoorbeeld door te verwijzen naar een webshop, naar bronnen of om informatie te delen met hun volgers en de community te inspireren. Het delen links op Instagram is in vele situaties erg handig, daarom is er vanaf heden besloten deze functies voor iedereen beschikbaar te maken!

De swipe-up functie van Instagram was tot voorheen namelijk alleen beschikbaar voor geverifieerde- en grote accounts (vanaf 10K volgers). Dit heeft Instagram op verzoek van de community aangepast naar een link sticker die deelbaar is voor alle accounts, dus ook kleinere accounts met minder volgers. Één van de grootste voordelen van deze nieuwe functie is dat het voor micro- en nano influencers kansen biedt om direct een link te delen van bijvoorbeeld producten of een shop. Dit geldt uiteraard ook voor kleinere bedrijven met een following base die lager is dan 10K.

Instagram geeft tevens aan dat de input van de community van creators hierbij van groot belang is. Voor hen die van hun passie hun baan willen maken of voor gebruikers die familie en vrienden willen inspireren door het delen van inspiratie en informatie is de link sticker de ideale tool!

Wil je de link sticker uitproberen voor het Instagram account voor jouw bedrijf? Doorloop deze 5 stappen:

  1. Maak een foto of upload een foto naar je story
  2. Selecteer de sticker tool in de navigatie balk
  3. Selecteer de ‘link’ sticker
  4. Voeg de gewenste link toe aan de sticker en klik op ‘done’
  5. Plaats de sticker in je story & klik op de sticker om eventueel de kleur aan te passen

Toch zijn we van mening dat deze nieuwe ontwikkeling niet alleen maar positief is. Een van de nadelen van de nieuwe feature is dat iedereen een link kan delen, wat ook kan leiden tot spam of phishing. Om te voorkomen dat er schadelijke content gedeeld wordt zoals geweld, misleidende informatie of het aan zetten tot haat word bij de nieuwe feature wel extra zorg besteed om gebruikers hier voor te behoeden. Wordt er wel schadelijke content gedeeld zoals geweld, misleidende informatie of het aan zetten tot haat? Dan word de toegang tot de functie ontnomen van het desbetreffende account.
Benieuwd wat de komst van de link sticker voor jou bedrijf kan betekenen? Wij denken graag met je mee!